Hovedinnhold

Hovland uten nedrykksklausul: – Jeg visste jo at det var en risiko

<p>TAPTE SKJEBNEKAMP: Det var Tromsøs keeper Gudmund Kongshavn og de andre Gutan som gikk seirende ut av duellen mot Sogndal og Even Hovland. Foto: Christian Blom / NTB scanpix</p>

TAPTE SKJEBNEKAMP: Det var Tromsøs keeper Gudmund Kongshavn og de andre Gutan som gikk seirende ut av duellen mot Sogndal og Even Hovland. Foto: Christian Blom / NTB scanpix

SOGNDAL (VG) Even Hovland (28) kan fort ende opp med å spille i Obosligaen med Sogndal neste år. – Jeg har ingen nedrykksklausul, og forholder meg til kontrakten, bekrefter han.

Denne saken handler om:

Hovland avviser at han angrer på signeringen med klubben der han startet sin karriere som toppspiller, i bygda der samboeren kommer fra.

– Nei, jeg visste jo at det var en risiko for å havne i denne situasjonen. Sogndal ligger som regel i dette sjiktet. Nå har vi to kamper igjen av seriespillet og skal gi alt for å beholde plassen. Det er egentlig det eneste jeg konsentrerer meg om, sier mannen som ikke fikk fornyet kontrakten med tyske Nürnberg. Han bekrefter at han hadde andre muligheter før han valgte Sogndal, og familien med to små barn slo seg ned i sitt nye hus i bygda.

– Det var andre muligheter, men jeg gikk for dette og jeg står for det valget.

Aalesund slo Rosenborg 2-1 hjemme søndag kveld og sendte Sogndal ned på direkte nedrykksplass.

Les også: Tromsø slo Sogndal i skjebnekamp

– Kan glemme landslaget da

Han avviser overfor VG at etablering med hus og familie i Sogndal holder ham tilbake.

– Nei, de er like lystne på å utforske ting som meg, så det er ikke noe som holder meg tilbake om det skulle komme en mulighet, sier midtstopperen fra Vadheim. Han hadde suksess med to seriegull med Molde før han endte opp i Tyskland.

Hovland har 24 landskamper og var en betrodd spiller for Norge før klubbkarrieren begynte å butte og det endte med at han ikke fikk kontraktsforlengelse i Nürnberg. Hovland innser at spill på andre nivå i Norge ikke er noen god søknad for å komme tilbake på landslaget.

– Det kan jeg bare glemme da.

Les også: Sogndal-Tromsø minutt for minutt

To år igjen av kontrakten

Hovland har to år igjen av kontrakten med Sogndal etter denne sesongen. Han har fått stor tillit fra trener Eirik Bakke som gav ham kapteinsbindet fra første kamp da han returnerte sent i sommer. Hovland har klart seg greit, men laget har slitt med mange scoringer imot etter innlegg i boks, så noe skurrer i forsvaret. I skjebnekampen mot Tromsø fikk de en ny scoring mot etter corner. 0-2-scoringen til Mikael Ingebrigtsen var det ellevte baklengsmålet etter hjørnespark denne sesongen. 

Hovland mener situasjonen ikke endret seg mye etter tapet i nøkkelkampen mot Tromsø.

– Vi har tapt en fotballkamp. Det er slik det har vært den siste tiden. Situasjonen er ikke så mye endret fra før kampen. Det er fremdeles to kamper igjen, og eventuelt kvalik.

Les også: Svigerfar i Sogndal-systemet

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball