Hovedinnhold

Flovik har fått sparken i Tromsø

FERDIG: Bård Flovik ledet Tromsø for siste gang i 1-1-kampen mot Sandefjord søndag.
FERDIG: Bård Flovik ledet Tromsø for siste gang i 1-1-kampen mot Sandefjord søndag. Foto: Rune Stoltz Bertinussen, NTB scanpix
Tromsø IL bekrefter at trener Bård Flovik (52) er ferdig i klubben. Erstatteren er foreløpig ikke klar.

Denne saken handler om:

Avgjørelsen om å gi Flovik sparken, ble tatt under klubbledelsens krisemøte mandag.

«Etter et felles initiativ og løpende samtaler er Bård Flovik og Tromsø IL blitt enige om å avslutte trenerforholdet», skriver klubben i en pressemelding.

– Vi ønsker å takke Bård for den jobben han har gjort som trener for A-laget. Jeg ønsker spesielt å fremheve den sterke troen på vår strategi og det å bygge utviklingsklubben Tromsø IL, sier administrerende direktør Stig-Arne Engen.

Les også: Hevder Tromsø søker Høgmo-hjelp

– Skilles som gode venner

– Slik situasjonen ble tabellmessig, har vi i dag blitt enige om å avslutte samarbeidet. Jeg har hatt en fantastisk tid i en levende og flott klubb, og vil takke alle i og rundt klubben for samarbeidet, og spesielt ei fantastisk flott spillegruppe og et kraftfullt og kompetent støtteapparat. Vi skilles som gode venner, sier Flovik.

Søndagens 1-1-kamp mot Sandefjord ble Floviks siste som TIL-trener. Han er den første Eliteserie-treneren som får sparken denne sesongen.

Etter 14 serierunder ligger Tromsø på nest siste plass på Eliteserie-tabellen. Laget har kun vunnet én av sine elleve siste kamper.

Les mer: Fevang refser Odd-spillerne

Har ikke funnet erstatter

Flovik, som hadde kontrakt ut 2018, ble ansatt som hovedtrener i august 2015. Han kan vente seg betydelig økonomisk kompensasjon.

Hvem som blir ny hovedtrener, er foreløpig ikke bestemt. Tromsø opplyser at de nå jobber med å få på plass «en løsning på trenersiden».

«Inn mot kampen mot Haugesund blir laget ledet av det øvrige trenerteamet styrket med interne ressurser», heter det i pressemeldingen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball