Hovedinnhold

Edvartsen «la seg flat» ni ganger på 25 minutter

FÅR IKKE DØMME I 2017: Svein-Erik Edvartsen får ikke dømme kamper i 2017. Han får muligheten til å kvalifisere seg igjen i 2018.
FÅR IKKE DØMME I 2017: Svein-Erik Edvartsen får ikke dømme kamper i 2017. Han får muligheten til å kvalifisere seg igjen i 2018. Foto: Jon Olav Nesvold, NTB scanpix
Svein-Erik Edvartsen (37) varsler at han vil endre sin væremåte som følge av mobbe-anklagene fra dommermiljøet.

Denne saken handler om:

Den kontroversielle toppdommeren var gjest hos Davy Wathne i TV 2s FotballXtra på norsk fotballs festdag. Der gjorde han sitt første store intervju etter at konflikten ble løst ved at han ikke får dømme kamper i 2017.

Der var det åpenbart viktig for ham å understreke at han «legger seg flat», for den setningen gjentok han hele ni ganger i løpet av det 25 minutter lange intervjuet.

Han gjentok også 17 ganger at han beklager det som har skjedd.

Les også: NFF etterforsker Edvartsen-meldinger tilbake i tid

En gråtkvalt Reidar Gundersen, Edvartsens tidligere assistentdommer, valgte for under to uker siden å stå frem med sin historie og det han føler er mobbing og trakassering fra Edvartsen. Som dokumentasjon la han blant annet frem meldinger han hadde fått fra Edvartsen, hvor Gundersen blant annet ble bedt om å «bytte jobb».

– De tekstmeldingene som har kommet frem i mediene den siste tiden, er det selvfølgelig jeg som har sendt, og det er ingen grunn til å holde noen forsvarstale der. Det er bare å legge seg helt flat for at jeg sendte de meldingene. Det går ikke an å forsvare det, sier Edvartsen til TV 2.

VG+: Edvartsen: Fra sirkusdirektør til 25 år med ståhei 

– Jeg må ta stor lærdom av det. Jeg krever veldig mye av meg selv, jeg krever veldig mye av de rundt meg, jeg er ingen A4-person, jeg tar stor plass og har en direkte og ærlig, kanskje overtydelig kommunikasjonsform som jeg må ta lærdom av, og endre kurs. For min hensikt har aldri vært hverken å trakassere eller mobbe noen, sier han.

Her bryter toppdommeren ut i gråt:

Sett denne? Festvideoen som fikk Edvartsen til å reagere

Han får ikke dømme toppfotball i 2017, men gjør det klart at han har tenkt til å dømme fotballkamper på lavere nivå i løpet av året.

– Jeg kommer til å dømme fotball i 2017. Det er helt sikkert. Men på hva slags nivå, og på hvilke kamper, det vet jeg ikke per i dag, sier Edvartsen.

Disse bildene skal Edvartsen ha reagert på:

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball