Hovedinnhold

Diatta på vei til Club Brugge for over 20 millioner kroner

<p>FARVEL, NORGE: Krepin Diatta rakk kun å starte to kamper i Eliteserien, begge mot Brann og Vito Wormgoor, før han nå med all sannsynlighet fortsetter karrieren i Club Brugge.</p>

FARVEL, NORGE: Krepin Diatta rakk kun å starte to kamper i Eliteserien, begge mot Brann og Vito Wormgoor, før han nå med all sannsynlighet fortsetter karrieren i Club Brugge.

Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
Fem måneder etter at han signerte for Sarpsborg 08 forlater stortalentet Krepin Diatta (18) norsk fotball. Den totale overgangssummen er på over 20 millioner kroner.

Denne saken handler om:

Østfoldingenes sportssjef Thomas Berntsen bekrefter overfor VG at klubben er i ferd med å selge Diatta.

– Jeg kan bekrefte at vi er sluttforhandlinger med en utenlandsk Champions League-klubb. Så mye mer kan jeg ikke si nå, sier Berntsen til VG.

Les også: Sarpsborg selger trolig spillere for nærmere 40 millioner

Ny klubbrekord

Etter det VG kjenner til, er det den belgiske storklubben Club Brugge som blir neste stoppested for senegaleseren. Eurosport erfarer det samme.

Sarpsborg sitter igjen med en enorm fortjeneste på en spiller som bare rakk å starte to kamper i Eliteserien.

– Han var innom, og startet et par kamper. Det er det hele. Nå har vi sett på trening den siste uken at han virkelig, virkelig har vært god. For meg som trener, så er det litt trist. Men det er bra for spilleren, og det er bra for klubben økonomisk, sa trener Geir Bakke til VG etter lørdagens treningskamp mot LSK.

Overgangen har etter det VG erfarer en totalramme på over 20 millioner kroner. Det er ny klubbrekord med god margin: Salget av Aaron Samuel for 13,5 millioner kroner er frem til nå det største salget Sarpsborg har gjort.

Les også: Sandnes Ulf kan miste redningsmannen til opprykksrivalen

Og vel så viktig for det som i øyeblikket er sølvlaget i Eliteserien: Sarpsborg 08 har sikret seg en solid andel av et eventuelt videresalg fra Club Brugge. Det betyr at det kan komme flere millioner kroner til inn på konto hvis Krepin Diatta blir så god som mange tror, og selges videre til en enda større klubb.

– Jeg kan ikke si noe om summene, men på generelt grunnlag kan jeg si at vi er opptatt av å få prosenter av et videresalg når vi selger unge spillere, sier Berntsen.

Representanter fra klubbledelsen skal være på plass i Belgia søndag for å sluttføre salget som gjør at Sarpsborg 08 vil være sikret en solid sportslig satsing i flere år.

Les også: Tror LSK har funnet nytt gull i Nigeria

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball