Hovedinnhold

Det ulmer mellom Discovery og TV 2 før Eliteserie-starten

  • Send en melding til
Discovery liker ikke TV 2s revitaliserte FotballXtra. Advokatene finleser jussen bare dager før seriestart.

Denne saken handler om:

TV 2 har varslet at de vil bruke den såkalte nyhetsretten til å vise inntil 90 sekunder fra hver eliteseriekamp i sitt FotballXtra på åpen kanal. Samtidig skal Discovery, som har sikret seg Eliteserien, vise målene løpende i sitt Fotball Direkte – men da bak betalingsmur.

– Det har jeg ikke lyst til å spekulere i, sier Discoverys sportsdirektør Jan Erik Aalbu til NTB om han frykter at saken havner i rettsvesenet.

Altibox blir Eliteserien-sponsor – millioner til klubbene

Det er uklart hvor mye TV 2 kommer til å sende fra eliteserierunden.

– Vi vil følge med så de følger det som er av lover og regler, men det regner jeg med at andre enn oss er interessert i også, sier Aalbu og sikter til Fotball-Media – selskapet som selger rettighetene på vegne av Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball.

Slik skal Eurosport gi norsk fotball «tilbake til folket»

– Vi har gjennom mange år satt i gang store satsinger på sport og forstår at nervene er på høykant i Discovery, som har liten erfaring med dette. Det har vi respekt og forståelse for. Jeg skjønner godt at han (Aalbu) er ekstra engstelig for et FotballXtra som har et sterkt grep om det norske fotballpublikummet gjennom 25 år, sier en kampklar Vegard Jansen Hagen – TV 2s mektige sportsredaktør.

Skal ta opp TV 2-sendingen

Aalbu er spent på hva TV 2 faktisk kommer med.

– Det må jeg se når jeg ser det på lufta 2. april. Jeg vet ikke hvilken befatning det kommer i enda, sier Aalbu.

– Betyr det at du må se på en annen kanal enn dine egne?

– Jeg skal, om jeg ikke ser på det, i hvert fall ta det opp, sier Aalbu om konkurrenten FotballXtra.

– Vi i TV 2 forholder oss i all publisering til gjeldende medielovgivning og presseetikk. Vi har svært lang redaksjonell erfaring i å håndtere nyhets- og sitatrett innenfor regelverket og er trygge på at vi vil evne dette også i fremtiden. Utover det er det bare å henvise til premieren på Nye FotballXtra søndag 2. april, svarer Jansen Hagen kryptisk.

Nå kan du bli Eliteseriens tippemester

I Bergen er man sterke i troen – siden NRK i sin tid gikk i kamp mot nettopp TV 2 om de samme bildene fra eliteseriekampene.

– NRK har forvaltet nyhetsretten på Eliteserien på den måten de har i Dagsrevyen og Sportsrevyen gjennom mange år. Vi registrerer at de har gjort det, fortsatt gjør det og har til hensikt å gå videre med samme fremgangsmåte.

– Det er mange år siden vi har sagt noe om det. Slik jeg har skjønt det, har Fotball Media sett på saken. Og jeg kan ikke se at det er blitt gjort noe, sier Jansen Hagen.

– Er FotballXtra et nyhetsprogram?

– Den definisjonen av det, det har jeg ingen kommentar til, men FotballXtra kommer på søndag. Det er Norges lengstlevende fotballprogram og det blir sendt i 2017 også, heldigvis. Dette blir FotballXtras beste sesong noensinne, lover TV 2s sportsredaktør.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball