Hovedinnhold

Danmark sjokkert over Bendtner-overgang: – Potensiell katastrofe

Danske medier reagerer med vantro på Rosenborgs signering av Nicklas Bendtner (29).

Denne saken handler om:

«Chok-skifte: Bendtner skifter til norsk fodbold», skrev både BT og Ekstra Bladet i sitt nettavisoppslag mandag kveld, etter at den tidligere Arsenal-dansken Bendtner ble klar for Rosenborg.

Lest denne? RBK-Kåre: – Det startet som en spøk

«Klubbskiftet kom som lyn fra klar himmel», skriver dansk TV 2, der kanalens fotballekspert Flemming Toft har uttalt seg:

– Det er en sjokkerende, men interessant overgang. Bendtner fikk aldri fotfeste i Nottingham, så han kan for femte gang sette sin karriere i gang igjen.

– Jeg har tidligere kalt det siste sjanse. Det her er absolutt siste sjanse. Det er en enestående sjanse som han forhåpentligvis tar. Han er 29 år, og jeg kan ikke kalle det en moden alder når det er Bendtner. Men det kan være tre gode år i ham ennå. Det er en håndsrekning på et tidspunkt der de fleste hadde gitt ham opp, sier Toft.

Les mer: RBK-styreleder innrømmer at Bendtner er dyr

– Potensiell katastrofe

BTs sportssjef Morten Crone Sejersbøl har skrevet en kommentar om Bendtner-overgangen.

– Har dere vært i Trondheim? Det har jeg. En fin, liten by på størrelse med Odense med mange gode puber for byens mange studenter. Flere steder med piano, der pianistene kan spille alt. Inkludert Kim Larsen. Det er et fantastisk hyggelig sted om hvilket det sier at det er lett å komme til, men svært vanskelig å forlate, skriver han innledningsvis.

– Et potensielt scoop for Rosenborg, hvis de gode intensjonene holder, for på sitt høyeste nivå skal han være for god for norsk fotball. En potensiell katastrofe hvis han også føler seg for stor for pianobarer, lange vinterpauser og små fotballstadioner nord for polarsirkelen. Degge deler er bestemt mulig.

Les også: Forren forlot RBK-leiren uten forvarsel – aktuell for Brighton

Solbakken: – Mange tror at 1. april kom tidlig

FC København-trener Ståle Solbakken er helt sikker på at overgangen blir tatt imot som et sjokk i Danmark.

– Det vil bli tatt imot med kjempeforundring. Bendtner og norsk fotball tror jeg ingen hadde drømt om her overhodet. Dette er et stort sjokk for danskene, sier Solbakken.

Det er ikke mer enn under et år siden Vålerenga laget en aprilsnarr om at de hadde signert Nicklas Bendtner. Nå er stjernespissens overgang til norsk fotball blitt en realitet.

– Jeg tror det er akkurat sånn danskene tar det imot. Nå tror jeg mange tror at 1. april kom tidlig i år, sier FCK-sjefen.

Jyllands-Postens sportsredaktør Troels Henriksen skriver at «valget av Rosenborg er Bendtners kjedeligste og mest modne beslutning i karrieren».

– Rosenborg er siste utvei når Bendtner ville vekk fra Nottingham nå, og det ville han åpenbart.... Nå får han muligheten til å spille for Norges beste fotballag, og hvem vet, kanskje få sjansen til å prestere i Champions League og på landslaget igjen.

– Bendtner valgte fotballen og fjorden, og det må ha vært vanskelig for en mann som alltid har ansett seg som en helvetes kar. Det var ikke 1. april da nyheten kom, og det ser et sjokkerende, helt tydelig signal, om at Nicklas Bendtner fortsatt vil fotballen og ikke minst landslaget, skriver Troels Henriksen i sin kommentar i Jyllands-Posten.

PS: Avisen BT har en nettavstemning om folk tror Bendtner blir en suksess eller flopp i Rosenborg. Et knapt flertall tror han kommer til å gjøre det bra i den norske eliteserien.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball