Hovedinnhold

Adam Larsen Kwarasey på vei til Vålerenga

<p>VENDER HJEM: Adam Larsen Kwarasey, her som Rosenborg-keeper etter fjorårets møte med Strømsgodset, presenteres snart som Vålerenga-spiller.</p>

VENDER HJEM: Adam Larsen Kwarasey, her som Rosenborg-keeper etter fjorårets møte med Strømsgodset, presenteres snart som Vålerenga-spiller.

Foto: Fredrik Varfjell, NTB scanpix
I slutten av tenårene ble han aldri satset på som keeper i Vålerenga. Ti år senere hentes Adam Larsen Kwarasey (29) tilbake til Oslo-klubben.

Denne saken handler om:

Etter det VG erfarer gjenstår kun detaljer før den erfarne keeperen presenteres som VIFs nye keeper.

Les også: RBK-keeper valgte trygghet foran penger

Gjenforenes med Deila

Dermed gjenforenes han med Ronny Deila, mannen som ga ham sjansen som førstekeeper i Strømsgodset. Sammen vant de både cupen og serien for drammenserne.

<p>GJENFORENES: Adam Larsen Kwarasey og Ronny Deila med sin drømmeforside foran 2013-sesongen. Og det endte med gulljubel i Strømsgodset den gangen.</p>

GJENFORENES: Adam Larsen Kwarasey og Ronny Deila med sin drømmeforside foran 2013-sesongen. Og det endte med gulljubel i Strømsgodset den gangen.

Foto: Trond Solberg, VG

VG vet at Deila forsøkte å hente Adam Larsen Kwarasey fra Rosenborg allerede etter fjorårssesongen. Oslo-mannen ønsket ikke å være nummer to-keeper bak André Hansen på Lerkendal, men valgte da å gå til danske Brøndby.

– Det føles riktig, og jeg er glad for å komme til Danmarks største klubb, sa Kwarasay til klubbens nettside i januar.

Men så veldig riktig ble det ikke – for den norskfødte keeperen som spilte VM for Ghana i 2014 endte opp som reservekeeper i Brøndby.

Husker du denne? Pengemangel har gjort Adam (21) til førstekeeper

Nå fortsetter han karrieren i Vålerenga, som han kom til som guttespiller fra Oslo-klubben Trosterud. Men han måtte til Drammen og Strømsgodset for å få fart på karrieren.

VIF møter Tromsø på Alfheim lørdag klokken 15.30. Kampen kan du følge live her.

Les også: Kwarasey om VM-kaoset: – En syk opplevelse

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball