Hovedinnhold

Adam Larsen Kwarasey: – Jeg skal ta gull med Vålerenga!

Ambisjonene er ikke små når Adam Larsen Kwarasey (29) tar fatt på sitt nye liv i sin gamle klubb. Keeperen er klar for Vålerenga.

VG erfarer at det koster Oslo-klubben litt over en million norske kroner å hente Larsen Kwarasay hjem fra Danmark.

– Jeg skal ta gull med Vålerenga!

Lover Larsen Kwarasay til klubbens hjemmeside. VG meldte lørdag at overgangen fra Brøndby var på gang. I dag bekrefter Vålerenga at de har skrevet 3-årskontrakt med sin tidligere keeper. Klubbene kom til enighet mandag.

VG for tre dager siden: Larsen Kwarasey på vei til Vålerenga

Men i slutten av tenårene ble han aldri satset på som keeper i Vålerenga. Ti år senere hentes Adam Larsen Kwarasey (29) tilbake til Oslo-klubben. Han spilte frem til 2007 juniorfotball og seks kamper i 2. divisjon for Vålerenga.

Saken fortsetter under videoen av Larsen Kwarasays gullfeiring med Strømsgodset i 2013.

Dermed gjenforenes han med Ronny Deila, mannen som ga ham sjansen som førstekeeper i Strømsgodset. Sammen vant de både cupen og serien for drammenserne. I 2015 vant han i tillegg MLS med Portland Timbers i USA.

– Vi har et godt forhold. Ronny har vært viktig for min karriere. Han vet hvordan han vil ha det og hvordan jeg er, sier han.

Målrush i Tromsø: Vålerenga scoret fire på 18 minutter

VG vet at Deila forsøkte å hente Adam Larsen Kwarasey fra Rosenborg allerede etter fjorårssesongen. Oslo-mannen ønsket ikke å være nummer to-keeper bak André Hansen på Lerkendal, men valgte da å gå til danske Brøndby.

– Det er fantastisk å være tilbake. Det føles veldig riktig og veldig bra, og jeg gleder meg stort, sier Larsen Kwarasey til klubbens hjemmeside.

Keeperen er født og oppvokst på Trosterud i Oslo med norsk mor og far fra Ghana. Han debuterte for det norske U-landslaget i 2008, men, men har fra 2011 spilt 35 landskamper for Ghana. I 2014 sto han åpningskampen mot USA i Brasil-VM.

Han spilte alle kampene for laget i Afrikamesterskapet i vinter. Ghana tapte semifinalen for vinneren, Kamerun.

Husker du? Godset-keeperen fikk ghanesisk pass

– Jeg har blitt en bedre keeper, mener 29-åringen og mener han kan tilføre det nye Vålerenga-laget ro og erfaring som bakerste mann.

Adam Larsen Kwarasey er ikke tilgjengelig for Vålerenga før det norske overgangsvinduet åpner 21. juli. Han kan tidligst få sin eliteseriedebut i bortekampen mot Strømsgodset 7. august.

– Jeg er veldig glad, sier Larsen Kwarasay, som nå også kommer hjem til familien som har bodd i Oslo en tid.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball