Hovedinnhold

Konflikten eskalerer: TV 2 risikerer å bli nektet OL-plass

<p/>
<p>OL-ANKERE: TV 2s Arill Riise og Annemarta Giske i kanalens studio under OL i Sotsji i 2014. </p>

OL-ANKERE: TV 2s Arill Riise og Annemarta Giske i kanalens studio under OL i Sotsji i 2014. 

Foto: Lise Åserud, NTB scanpix
Discovery nekter nå TV 2 akkreditering til hockey-VM i mai og vil kanskje stoppe konkurrentens TV-akkreditering til neste års OL i Pyeongchang.

Denne saken handler om:

Det skriver Aftenposten torsdag. Avisen får opplyst at TV 2 blir nektet å jobbe med egen akkreditering under hockey-mesterskapet om under en måned.

Det er Discovery som styrer utdelingen av disse.

TV 2 får heller ikke vite om de får sende folk til OL i Pyeongchang 2018. Ifølge avisen vil ikke Discovery møte TV 2 til diskusjoner rundt akkreditering til lekene om under ett år.

Les også: Ekspert: Discovery risikerer å tapte titalls millioner på TV 2-seier

Mener TV 2 «snylter»

Grunnen er at Discovery – rettighetshaver til både Eliteserien, hockey-VM og kommende vinter-OL – mener TV 2 bevisst misbruker den såkalte nyhetsretten for å «snylte på eksklusive rettigheter».

Det sier kommunikasjonsdirektør i Discovery, Espen Skoland, med klar henvisning til den allerede pågående konflikten mellom de to partene rundt visning av scoringer fra Eliteserien.

FAKTA:

VG og Discovery har et redaksjonelt samarbeid knyttet til rettighetene for norsk fotball for perioden 2017–2022. Samarbeidet innebærer blant annet leveranse av løpende sportsnyheter til Eurosport, og gir VG tilgang til klipp og høydepunkter fra norsk fotball.

VGs sportsnyheter kan du se her

– I avtalen vi har med fotballen ligger det at vi, som rettighetshaver, ikke kan vise studiosending med fortløpende høydepunkter på åpen kanal. Dette overholdt TV 2 da de selv eide rettighetene. Vi har alltid vært opptatt av å ha et godt forhold til TV 2, men før problematikken rundt nyhetsrett og deres bruk av klipp i forbindelse med Eliteserien er løst, er det ikke naturlig for oss å ha dialog med dem om tilgang til våre øvrige rettigheter, sier Skoland til Aftenposten.

Bakgrunn: Derfor boikotter de FotballXtra

Konflikt i lang tid

<p>REAGERER: Nyhets- og sportsredaktør i TV 2, Jan Ove Årsæther, her i forbindelse med et allmøte i kanalen før jul.</p>

REAGERER: Nyhets- og sportsredaktør i TV 2, Jan Ove Årsæther, her i forbindelse med et allmøte i kanalen før jul.

Foto: Emil Weatherhead Breistein, NTB scanpix

Det var tidligere denne måneden at Norsk Toppfotball (NTF) stevnet TV 2 for å stoppe programmet FotballXtra, kanalens målshow fra Eliteserien med programleder Davy Wathne i spissen. Da hadde det allerede ulmet en liten periode etter Eliteserie-starten.

Torsdag ble det også kjent at flere eliteserieklubber nekter å la sine spillere og ansatte delta i programmet, etter oppfordring fra Norsk Toppfotball.

Nå har Discovery tatt det hele ett steg videre. Konflikten rundt retten til å vise mål fra Eliteserien kan få direkte konsekvenser for kanalens dekning av andre sportsbegivenheter.

– Det er et anslag mot pressefriheten. Å bli nektet å bedrive nyhetsjournalistikk på slite arrangementer, har vi aldri vært borti tidligere, sier TV 2s nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther til Aftenposten.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball