Hovedinnhold

Dette får England-legenden til å riste på hodet

SLÅR CORNERE: England-spiss Harry Kane slo seks cornere for England i EM-åpningskampen mot Russland.
SLÅR CORNERE: England-spiss Harry Kane slo seks cornere for England i EM-åpningskampen mot Russland. Foto:, GETTY IMAGES
Premier League-toppscorer Harry Kane (22) kan se ut til å ha blitt Englands nye cornertaker. Det skjønner den gamle superspissen Alan Shearer (45) lite av.

Shearer, som ble Premier League-toppscorer tre år på rad mellom 1994 og 1997, er tidenes toppscorer i Premier League med 260 (!) mål. Den tidligere Newcastle- og Blackburn-stjernen ble i tillegg toppscorer i EM i 1996, da han scoret fem mål for England. Han vet med andre ord litt om å være spiss. Og han mener at spisser ikke har noe å gjøre ved cornerflagget.

– Jeg må si at hvis en manager hadde spurt meg om å slå cornere, ville svaret mitt vært: «be noen andre om å ta dem!» #karrykane, skrev Shearer – som nå jobber som fotballekspert for BBC – på Twitter under Englands 1-1-kamp mot Russland lørdag kveld.

LEGENDE: Alan Shearer, som her jubler for scoring for Newcastle i 1998.
LEGENDE: Alan Shearer, som her jubler for scoring for Newcastle i 1998. Foto: Morten Rakke, VG

Les mer: Englands drømmestart knust: – Føles som et tap

AFP-journalisten Angus MacKinnon reagerte på Shearers tweet og skrev at det var «et tegn på å være en egoistisk tufs – hvis manageren ber deg om å gjøre noe, så gjør du det #lagarbeid». Shearer svarte på meldingen på følgende vis:

– Et tegn på at man vet at midtbanespillere burde kunne slå cornere. Bare noen av dem kan score mål #tufs.

Les også: TV-profilen raser etter journalist-tweet om supporterbråket

Det ble ingen mål på Harry Kane i EM-åpningen, men det ble altså mange cornere – hele seks i tallet, samtlige av dem i første omgang. Det er bare én mindre enn han har slått for Tottenham gjennom hele Premier League-sesongen, ifølge Daily Mail

SERVITØR: Harry Kane har vanligvis som jobb å avslutte angrep. Mot Romania inntok han servitørrollen – uten hell.
SERVITØR: Harry Kane har vanligvis som jobb å avslutte angrep. Mot Romania inntok han servitørrollen – uten hell. Foto:, GETTY IMAGES

Ingen av Kanes cornere mot Romania resulterte i mål eller store farligheter. «Harry Kane på England slår ballen inn foran mål. Heller ikke den varianten bærer frukter for England. Seks cornere fra Kane, men ingen har vært i nærheten av å bli farlig», skrev vi på VG Live i det 37. minutt. Da hadde Kane slått sin siste corner for kvelden.

Men måltyven til Tottenham hadde ikke hellet med seg der han er vant til å være heller – foran mål. Han fikk en kjempesjanse i det tiende minutt, men klarte ikke å nå frem til ballen på bakerste stolpe etter en stuss av lagkamerat Dele Alli. Like etterpå klarte han ikke å treffe mål på et skudd fra like utenfor 16-meteren. Etter det var det stort sett stille fra Corner-Kane.

England og Russland spilte 1-1 i en kamp som først og fremst vil bli husket for voldelige scener på tribunene ved kampslutt. Eric Dier scoret et vakkert frispark for England før Russland-kaptein Vasilij Berezutskij nikket inn utligningen på overtid. Dermed har England fortsatt ikke vunnet en EM-åpningskamp.

Kane-cornerne har skapt reaksjoner hos flere enn Shearer. Twitter skjønner rett og slett ikke bæret av hvorfor målmaskinen brukes til å slå cornere. Her er et utvalg reaksjoner:

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball