Hovedinnhold

Derfor valgte Magne Hoseth Notodden

** Kombinerer 2. divisjon med trenerutdanning
** Tror telemarkingene kan ende i Tippeligaen

<p>FOTBALLBLUES: Magne Hoseth gleder seg til å fortsette karrieren i hardtsatsende Notodden - som frem til nå har vært mest kjent for den årlige bluesfestivalen i byen.</p>

FOTBALLBLUES: Magne Hoseth gleder seg til å fortsette karrieren i hardtsatsende Notodden - som frem til nå har vært mest kjent for den årlige bluesfestivalen i byen.

Foto: Jan Petter Lynau, VG
En av norske fotballs mest profilerte spillere de siste årene, Magne Hoseth (35), bestemte seg i dag for å signere en toårskontrakt med Notodden.

Den mangeårige Molde-spilleren forteller til VG at totalpakken fra 2. divisjonsklubben, som også handler om livet etter fotballkarrieren, ble avgjørende for at han takket ja til telemarkingene.

Les også: Magne Hoseth om drittslengingen

Miliardær støtter klubben

– Det er en spennende klubb som har en klar filosofi på at de skal rykke opp. Notodden har lagt et bra løp for å klare det, så gjenstår det å se om vi klarer det på kort eller litt lengre sikt. For meg personlig er det hele pakken som gjør det interessant. Denne kontrakten gjør at jeg kan tenke på livet etter fotballen også, sier Hoseth.

<p>CUPFINALEHELT: Finaletriumfen mot Rosenborg i 2013 ble Magne Hoseths siste tittel for Molde. Etter det har han spilt både for Stabæk, Viking og Aalesund.<br/></p>

CUPFINALEHELT: Finaletriumfen mot Rosenborg i 2013 ble Magne Hoseths siste tittel for Molde. Etter det har han spilt både for Stabæk, Viking og Aalesund.

Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Notodden legger også forholdene til rette for at han kan begynne på trenerutdanningen samtidig som han spiller for klubben. I ryggen har NFK kraftmilliardæren Kjetil Holta, ifølge lokalavisen Varden god for mer enn tre milliarder kroner i fjor, noe som sørger for et økonomisk fundament andre 2. divisjonsklubber bare kan drømme om.

– Til å være 2. divisjonsklubb så har de alt på stell. Anlegg, klubbdrift, støtteapparat, Notodden er på Tippeliga-nivå på mye. Så gjelder det å få inn en vinnermentalitet som gjør at vi vinner 2. divisjon. Etter hvert er Tippeligaen målet, forteller Magne Hoseth.

– Hvor viktig har Kjetil Holta vært for at du sa ja?

– Det har vært alfa og omega. Hvis de ikke hadde hatt han som støttespiller, så tror jeg hele pakken hadde vært vanskelig å få til. Han er en veldig viktig del av Notodden og jeg håper han er villig til å satse mot Tippeligaen. Det ville vært fantastisk for distriktet om vi skulle klare det, svarer 35-åringen.

Les også: Nederlandsk klubb la inn bud på Stabæk-profil

Har ambisjoner som trener

Samtalene med trener Kenneth Dokken var også en viktig bit for at Hoseth tente på prosjektet i byen som er mest kjent for sin årlige bluesfestival.

– Jeg følte meg virkelig ønsket som spiller. Bare det er godt. Da de kom opp hit var de veldig profesjonelle og godt forberedt. Det å hente meg var ikke et innfall, det er noe de har tenkt på lenge. Det er såpass spennende at jeg vil være med på dette. Bygge en klubb, bygge en mentalitet. Dessuten hjelper de meg med B-kurset. Underveis skal jeg også være med en kapasitetstrener som Dag Vidar Kristoffersen på toppidrettslinjen i Drammen for å høste erfaringer. I tillegg skal jeg ta et studie på høgskolen i Drammen.

– Hva vil du si til de som rynker på nesen over at du velger å gå til en 2. divisjonsklubb?

– Jeg har vunnet Tippeligaen, 1. divisjon og cupen. Utlandet ble litt vanskelig, men jeg måtte til andre ligaer for å finne motivasjon, svarer Hoseth og ler.

– Men jeg skjønner at noen tenker at jeg bare er 35 år og har Tippeligaen inne ett eller to år til. Men det har vært stressende november og desember de siste to årene. Det tar mye krefter å holde på med ettårskontrakter. Det er ganske psykisk utfordrende å jage det. Nå får ro. Nå får jeg være med på å bygge en klubb. Så får jeg en litt roligere overgang til den dagen jeg må gi meg som fotballspiller, sier Magne Hoseth.

Les også: Bjørgen tilbake på ski etter fødselen

Siden han sluttet i Molde sommeren 2014 har han både vært innom Stabæk, Viking og Aalesund. Allerede førskommende lørdag kan han få debuten for Notodden i en treningskamp mot Mjøndalen.

Fått med deg denne? Klubbsjef sier Ødegaard skal vokse i Real Madrid

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball