Hovedinnhold

Solbakken: - Håper fornuften seirer

<p>IKKE GIRA PÅ UKRAINA: Ståle Solbakkens FCK spiller tredje kvalifiseringsrunde for Champions League neste gang. Men lokaliseringen av bortebanen er langt fra optimal.<br/></p>

IKKE GIRA PÅ UKRAINA: Ståle Solbakkens FCK spiller tredje kvalifiseringsrunde for Champions League neste gang. Men lokaliseringen av bortebanen er langt fra optimal.

Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
Ståle Solbakken (46) venter fremdeles på at UEFA skal bestemme seg for om FCK må spille Champions League-kamp i Ukraina neste uke.

Denne saken handler om:

- Vi finner det vanskelig å spille så nære tragiske hendelser, sier Solbakken til VG.

Neste uke spiller FCK om avansement i Champions League når de møter Dnipro Dnipropetrovsk i tredje kvalifiseringsrunde. Det ukrainske laget har hjemmebane - men FC København ønsker ikke å spille i Ukraina slik situasjonen er nå.

Torsdag i forrige uke ble et fly fra Malaysia Airlines skutt ned over ukrainsk territorium, og 298 personer omkom i tragedien. 

Sikkerhetssituasjonen i Ukraina er av det danske utenriksdepartementet beskrevet som ustabil. De har ikke frarådet FCK å reise til Dnipropetrovsk foreløpig, men ifølge Ekstra Bladet kan situasjonen i området endre seg raskt. 

Ingen vil fly

I helgen ga UEFA grønt lys til at kampen kunne spilles på Dnipro Dnipropetrovsks hjemmebane i det sørøstlige Ukraina, men FCK har kontaktet UEFA og bedt om endring, med grunnlag i sikkerhetssituasjonen.

Stedet hvor det ukrainske laget spiller sine hjemmekamper ligger for øvrig kun omtrent 30 mil fra stedet hvor det malaysiske flyet ble skutt ned i forrige uke. 

Situasjonen i Ukraina har skapt store utfordringer for Solbakken og co.

- Vi har vanskeligheter med å finne noen som vil fly oss dit, og også med å finne noen som vil forsikre oss, sier han. 

Avventer beskjed

Ingen skandinaviske flyselskaper, verken i rute eller charter, vil fly FCK til Dnipropetrovsk. 

- Disse utfordringene har vi bedt UEFA om å forholde seg til. Slik det er nå, kommer vi oss ikke av gårde. Vi har også gjort dem oppmerksomme på at vi er i en tett dialog med det danske utenriksdepartementet, som følger situasjonen, sier klubbens presse- og kommunikasjonssjef, Christian Wolny ifølge danske Avisen.

UEFA har ennå ikke kommet med noen kontrabeskjed når det gjelder hvor kampen skal spilles. Solbakken og FCK må dermed avvente.

- Kommer dere til å nekte å reise, selv om UEFA ikke endrer sin avgjørelse?

- Vi håper fornuften seirer, sier Solbakken.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball