Hovedinnhold

Sørensen mister EM

* Lindegaard kan bli EM-keeperen

MISTER EM: Thomas Sørensen går glipp av sommerens EM-sluttspill. Foto: Scanpix
MISTER EM: Thomas Sørensen går glipp av sommerens EM-sluttspill. Foto: Scanpix
Målvakten Thomas Sørensen sliter med ryggproblemer og blir ikke med i Danmarks EM-tropp.

Denne saken handler om:

Sørensen var danskenes førstevalg mellom stengene, men på grunn av skaden bestemte landslagssjef Morten Olsen at keeperveteranen ikke får være med i EM.

- Thomas har, som kjent, pådratt seg en skade i ryggen. Dessverre er det en større sannsynlighet for at han ikke er tilgjengelig til kampene i sluttspillet enn at han blir klar i tide. Derfor ser jeg ingen annen mulighet enn å ta Thomas ut av troppen, sier Olsen.

Knust

Stoke-keeperen ble byttet ut i lørdagens landskamp mot Brasil og sto over treningsøktene søndag og mandag. Han var knust etter å ha fått beskjeden av Olsen.

- Jeg er svært ulykkelig. Jeg har vært med i det meste av kvalifiseringen og hadde sett fram til mitt femte sluttspill med landslaget. Men jeg har forståelse for at det er en stor risiko å ha en skadet målvakt allerede før sluttspillet er i gang. Derfor respekterer jeg Mortens avgjørelse, selv om det gjør vondt, sier Sørensen.

Tre keepere

Olsen vil ha tre friske målvakter i EM-troppen. Landslagssjefen har tatt ut Kasper Schmeichel (Leicester) som erstatter for Sørensen, mens Anders Lindegaard (Manchester U.) og Stephan Andersen (E. Thonon Gaillard) også er med i troppen. Andersen kom inn for Sørensen i lørdagens kamp.

- Det var en tung avgjørelse som jeg måtte ta, og det er en strek i regningen for oss sportslig sett. Thomas var naturlig nok skuffet over avgjørelsen min, men han har forståelse for situasjonen vår, forklarer Olsen.

Danmark havnet i en tøff gruppe i EM. Olsens mannskap er i gruppe med Nederland, Tyskland og Portugal. Første kamp er mot Nederland 9. juni.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball