Hovedinnhold

Danmark-sjefen med stikk til Norge

* Olsen om tidligere Portugal-kamper: - Vi har hatt flaks

KRITISK: Morten Olsen er kritisk til norsk landslagsfotball, noe som igjen kom til syne på en pressekonferanse i EM. Her er han avbildet på gårsdagens Danmark-trening. Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/AFP
KRITISK: Morten Olsen er kritisk til norsk landslagsfotball, noe som igjen kom til syne på en pressekonferanse i EM. Her er han avbildet på gårsdagens Danmark-trening. Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/AFP
LVIV (VG Nett) Foran EM-møtet med Portugal valgte Morten Olsen (62) å trekke frem Norge som et eksempel på en nasjon danskene vil være favoritter mot.

Denne saken handler om:

På pressekonferansen på mesterskapets minste stadion, Arena Lviv, sør i Ukraina gjorde Olsen det klart at danskene ikke var favoritter foran 1-0-seieren over Nederland og at de ikke er favoritter hverken mot Portgual i dag eller i den siste gruppespillkampen mot Tyskland.

- Vi forsøker å gjøre ting på vår måte. Noen ganger lykkes vi. Vi liker å være favoritter. Når vi møter Norge er vi normalt sett favoritter, men ikke mot denne type lag, sier Olsen.

Danskene har tradisjonelt sett vært kritiske til «fjellapene» og det de liker å kalle destruktiv fotball preget av lange baller.

Innkast og hjørnespark

I fjor høst var Morten Olsen oppgitt over at Norge kom i første seedingsgruppe til VM-kvalifisering, men danskene selv endte i gruppe to.

- Det er en skandale at Norge eksempelvis er toppseedet til VM-kvalifiseringen. Vi må bare erkjenne at fotballen har etterlatt seg et troverdighetsproblem, sa han da.

Også etter 1-1-kampen på Ullevaal i mars i fjor ga 62-åringen uttrykk for at han ikke har sansen for Norge og Drillo-stilen.

- Norge var, som vi hadde forventet, kun farlige på innkast og hjørnespark, sa Olsen den gang.

Lite Bendtner

Landslagssjefen stilte på pressekonferansen sammen med backen Lars Jacobsen og en av lagets største stjerner - spissen Nicklas Bendtner. Sistnevnte smilte og virket å være i godt humør, men svarte likevel meget kort på stort sett alle spørsmål.

- Det samme, var hans kommentar da en journalist påpekte at Bendtner la ned en voldsom innsats i 1-0-seieren over Nederland og spurte hva publikum kunne forvente seg i kveld.

Etter den overraskende 1-0-seieren over Nederland og Portugals tap mot Tyskland er det er et presset portugisisk lag som går ut på Arena Lviv. Et nytt tap kan bety at EM er over allerede rundt klokken 19.45 onsdag for Christiano Ronaldo og lagkameratene.

- Portugal var gode mot Tyskland og fortjente helt klart ett poeng. De har presset på seg, men det har vi og. Vi vil uansett gå for å vinne, lover Olsen, som ikke ville sammenlikne dagens danske lag med mesterne fra 1992.

Danmark og Portugal kjenner hverandre godt etter å ha møttes både i kvalifiseringen til VM i Sør-Afrika og den pågående turneringen i Polen og Ukraina. Danskene avgjorde på overtid i Lisboa i 2008 før returkampen i Parken endte 1-1. I EM-kvalifiseringen vant lagene hver sin hjemmekamp, men det var Danmark som vant puljen foran Portugal og Norge.

- Jeg må si vi har vært de heldigste. Vi har hatt flaks som har kommet dit vi er i dag. Det er det ingen tvil om, mener Olsen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball