Hovedinnhold

VIF-helten vil møte Lillestrøm til «drømmefinale»: – Hadde vært kult

<p>Henrik Kjelsrud Johansen er en sterk spisstype som jobber hardt og er god i boksen. Det viste han torsdag mot Jørgen Skjelvik, Nicklas Bendtner (med ryggen til) og Rosenborg.</p>

Henrik Kjelsrud Johansen er en sterk spisstype som jobber hardt og er god i boksen. Det viste han torsdag mot Jørgen Skjelvik, Nicklas Bendtner (med ryggen til) og Rosenborg.

Foto: Ole Martin Wold, NTB scanpix
TRONDHEIM (VG) Rosenborgs trippel-drøm ble knust av Henrik Kjelsrud Johansen (24). Nå ønsker matchvinneren seg en «drømmefinale».

Denne saken handler om:

Det gjenstod ett kvarter av NM-kvartfinalen mellom Rosenborg og Vålerenga steg. På stillingen 1-1 fikk Vålerenga-spiss Henrik Kjelsrud Johansen (24) sjansen han hadde ventet på - og stanget Simen Juklerøds strålende crosser i nettet bak Rosenborg-keeper Arild Østbø.

Overfor VG sier matchvinneren at målet viser godt hva slags spiller han er.

– Jeg føler jeg får vist hva slags spisstype jeg er i dag. Jeg jobber hardt, er sterk og vond å møte, og bra i boksen sier Kjelsrud Johansen.

I den ene semifinalen møtes Vålerenga og Sarpsborg 08. I den andre møtes Molde og Lillestrøm. 24-åringen er klar på hvilken klubb han helst vil møte.

– Nå er jo Lillestrøm videre, så å møte Lillestrøm i en cupfinale hadde vært kult det.

Vant «spissduellen»

Noen minutter før slutt fikk Rosenborg-spiss Nicklas Bendtner sin sjanse til å score. Dansken rullet ballen i mål, men scoringen ble avvinket for offside. Dermed var det Kjelsrud Johansen som kom seirende ut av både kampen og «spissduellen».

– Så klart det er kult å spille mot han, men jeg tenker ikke så mye på det når jeg er der ute. Da er man inne i bobla si og skal gjøre den jobben man er satt til. Men han er jo en spiller jeg har sett mye tidligere. Så det er gøy det.

LES MER: Henrik Kjelsrud Johansen knuste Rosenborgs trippel-drøm

Begge trives best som midtspiss. Begge er store, sterke og gode på hodet. Likhetene mellom Bendtner og Kjelsrud Johansen er mange, og Vålerenga-spissen innrømmer at han har fulgt danskens utvikling i norsk fotball.

– Jeg følger ikke med på han når jeg spiller selv. Da har jeg nok med meg selv. Men jeg har jo fulgt med på han i det siste, og senest nå på torsdag mot Ajax. Og han er jo en spiss det står respekt av, og begynner å vise hva som bor i ham.

– Høyt oppe på lista

For fire dager siden var Bendtner sentral da Rosenborg knuste Ajax' årelange rekke av deltagelse i Europa-cup. På Lerkendal var det gjøvikingen som knuste Rosenborgs over to år lange periode uten tap i norgesmesteskapet.

– Dette kommer ganske høyt opp på lista. Å bli matchvinner på Lerkendal i en kvartfinale er noe jeg kommer til å huske en stund.

Ifølge Vålerenga-trener Ronny Deila er lagets ambisjon å komme seg til Europa neste år. Den sjansen har sannsynligvis gått fløyten via seriespillet. Dermed er cupen siste mulighet.

– Vi har jo sagt at vi har ambisjoner om å vinne cupen i år. Nå er vi i semifinalen og har hjemmekamp på ny stadion, så nå ligger det til rette for det, sier Kjelsrud Johansen.

LES MER: Rosenborg - Vålerenga minutt for minutt

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball