Hovedinnhold

Stabæk banket Aalesund – og Vålerenga unngikk cupbomben

(Stabæk – Aalesund 3-0, Vålerenga – Elverum 1-0) Stabæk hadde få problemer med å ta seg til NM-kvartfinale, mens Vålerenga hadde god kontroll på Elverum.

Oppgjøret mellom Stabæk og Aalesund skulle opprinnelig spilles onsdag, men på grunn av enorme nedbørsmengder ble kampen utsatt. Onsdag var det oppgjøret som rant bort – og torsdag var det Aalesunds cupdrøm som gjorde det samme.

– Cupen er noe vi satser på. Vi ønsker å komme så langt som mulig, helst til Ullevaal, sa Aalesunds trener Trond Fredriksen til Sunnmørsposten onsdag.

Cupbomben: Branns verste mareritt heter fortsatt Mjøndalen

Men Aalesund ble flere nummer for små, og sunnmøringene fikk ikke satse lenge på cupen.

Komfortabel seier

Det tok nemlig ikke Stabæk mer enn drøye 20 minutter å stikke kjepper i hjulene på Aalesunds cupdrøm. Bærumsklubben hamret tre spikere i kisten på den cupdrømmen, og først ut var Raymond Gyasi.

<p>ENKELT VIDERE: Stabæk hadde få problemer med å ta seg videre til kvartfinalen i NM. Her jubler Raymond Gyasi (til høyre) for sin 1–0 scoring, sammen med Tonny Brochmann og Ohi Omoijuanfo.</p>

ENKELT VIDERE: Stabæk hadde få problemer med å ta seg videre til kvartfinalen i NM. Her jubler Raymond Gyasi (til høyre) for sin 1–0 scoring, sammen med Tonny Brochmann og Ohi Omoijuanfo.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt, NTB scanpix

Han sendte hjemmelaget i føringen da han – etter slurvete forsvarsspill – helt umarkert kunne omsette Ohi Omoijuanfo innlegg om til scoring fra bakerste stolpe. Og det var langt mer jubel i vente på Nadderud. Tortol Lumanza Lembi doblet ledelsen 20 minutter senere med et skudd fra 30 meter.

Midtbanespilleren mottok ballen inne på Aalesunds banehalvdel, tok med seg ballen noen meter fremover, og fra drøye 30 meter ladet han høyresleggen og banket ballen i mål.

Cuprunden onsdag: Rosenborg slapp med skrekken

Stabæk-dominansen fortsatte også etter hvilen. Andre omgang var ikke mer enn to minutter gammel da Tonny Brochmann la på til 3-0, og dersom kampen ikke var punktert før pause – var den det i hvert fall etter Brochmanns scoring.

Gyasi, Lembi og Brochmann sørget for at Andreas Lie måtte plukke tre baller ut fra nettet bak seg. Dermed ble det en komfortabel seier til hjemmelaget.

Neste hinder på veien mot Ullevaal for Stabæks del er Lillestrøm på Åråsen stadion.

Tok farvel med cupkamper på Ullevaal

Vålerenga tok seg i likhet med Stabæk videre fra cupens 4. runde – på bekostning av Elverum som spiller i OBOS-ligaen. Divisjonsforskjellen mellom klubbene var åpenbar, selv om det kanskje ikke gjenspeiles på resultattavlen. Einar Jäägers scoring ble tungen på vekstskåla.

VG LIVE: Vi fulgte Vålerengas seier mot Elverum!

Oslo-klubben hadde en anonym start på kampen, men tok vare på muligheten når den først kom. De scoret på sin første avslutning, da midtstopper Jääger stanget en corner fra Ghayas Zahid i mål etter drøye 23 minutter.

Saken fortsetter under bildet.

<p>AVGJØRELSEN: Her ser Neydson da Silva (i gult) Enar Jäägers scoring gå i mål. Det ble kampens eneste nettkjenning.</p>

AVGJØRELSEN: Her ser Neydson da Silva (i gult) Enar Jäägers scoring gå i mål. Det ble kampens eneste nettkjenning.

Foto: Audun Braastad, NTB scanpix

Det var alt Ronny Deilas menn trengte for å avansere på et glissent Ullevaal. 2284 mennesker hadde tatt turen i det som var hovedstadsklubbens siste cupkamp på Ullevaal som arrangør. Mandag spilles deres siste kamp med Ullevaal som hjemmebane, når Tromsø kommer på besøk til kamp i Eliteserien.

Elverum var farlig frempå ved noen anledninger i første omgang og helt på tampen av andre omgang, men Vålerengas seier var i realiteten aldri truet. Blåtrøyene burde vunnet langt mer enn 1-0, blant annet hadde Simen Juklerød en suser som traff stolpen.

Oversikt: Slik spilles kvartfinalene

Så gjenstår det å se om Vålerenga får et gjensyn med Ullevaal i cupsammenheng når finalen spilles i desember. De har en jobb å gjøre før en finaleplass kan sikres, dog.

I cupens kvartfinale venter nemlig Rosenborg på Lerkendal stadion.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball