Hovedinnhold

Lyn fikk scoring annullert i sluttminuttene - VIF videre

* VIF best i byen, Lyn med ny cuprekord

INVOLVERT: Håvard Nielsen scoret selv og var svært delaktig i Vålerengas 2-1-seier over byrival Lyn. Foto: NTB SCANPIX
INVOLVERT: Håvard Nielsen scoret selv og var svært delaktig i Vålerengas 2-1-seier over byrival Lyn. Foto: NTB SCANPIX
(BISLETT)(VG Nett)(Lyn-Vålerenga 1-2) Vålerenga slet seg videre til andre runde av cupen, men Lyn kan smile hele veien til banken etter tilskuerrekord.

Denne saken handler om:

Det brukte å være Norges mest sette derby, men til tross for to opprykk de siste årene er Lyn på fjerde nivå (3. divisjon).

Les også: Sogndal senket av egen 16-åring

Mens Vålerenga har vært blant Norges beste lag de siste årene, har den gamle bykollegaen begynt klatringen fra fotballens mørkeste kjellere. For tiden ligger de som nummer to i tredjedivisjon avdeling tre, og sikter seg inn mot sitt tredje, strake opprykk.

- Vi har gjort det fantastisk og har vært opptatt av at gutta våre skal ta nye steg. Vi skal ikke til cupfinale i år, men vi skal opp fra 3. divisjon, sa Lyn-trener Finn Bredo Olsen til NRK etter kampen.

VG Live: Resultater og målscorere i 1. runde

Jaget spøkelset på dør

Vålerenga slet i mange år med å slå byrivalen, og først i 2009, da Lyn nærmest var fallitt, klarte de å begrave et 28 år gammelt spøkelse.

VG Debatt:
Det langskuddet på slutten hadde fortjent en bedre skjebne.
Diskuter her.

Slik sett hadde Lyn statistikken på sin side, og det faktum at Vålerenga hadde blitt slått ut av et andredivisjonslag de siste to årene gjorde bare at den rødhvite delen av byen hadde all mulig grunn til å tro på en ny Vålerenga-skalp:

Lyn-fansen møtte til gagns opp for å støtte sine gamle helter, og drøyt 11200 møtte opp - tidenes mest besøkte førsterundekamp i cupen. Til sammenligning: Den gamle rekorden var ifølge Arne Scheie på 5621!

Møtte motstand

De mange som kom fikk også overvære et skikkelig drama. Vålerenga kom riktignok best i gang, og bare 11 minutter var gått da Håvard Nielsen utnyttet svakt forsvarsspill hos hjemmelaget, og enkelt trillet inn 1-0.

Lyn hang godt med selv om Vålerenga hadde ballen mest. Sjansene var likevel få, og Martin Andresens mannskap måtte bruke nesten en time før de doblet ledelsen - da Chuma Anene var iskald alene med keeper etter herlig forarbeid av Nielsen.

Med 2-0 så alt ut til å gå mot en komfortabel seier for eliteserielaget.

Så snudde kampens karakter.

Da et snaut kvarter gjensto. Faisal Dahir, Lyns glimrende stopper, gikk opp på en corner og fikk lurt inn 2-1, og brått eide hjemmelaget kampen totalt.

De så ut til å få lønn for strevet fem minutter før slutt da en Lyn-spiller var våken på bakerste stolpe og fikk trillet ballen i mål, bare for å se dommer Torkjell Trædal annullere scoringen nokså uforståelig.

- Jeg aner virkelig ikke hva dommeren blåser for. Kanskje er det for hands, selv om jeg verken er borti ballen - eller Vålerenga-spilleren foran meg, sukker en lettere oppgitt Birger Rasmussen som var nærmest ballen da Lyn så ut til å ha utlignet til 2-2 i sluttminuttene.

Lyn ga seg ikke, og hadde flere store sjanser i sluttminuttene, blant annet da Jonas Rygg fyrte av en kanon i tverrliggeren to minutter på overtid - men det holdt ikke, og Vålerenga kan puste lettet ut.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball