Hovedinnhold

Firemålshelten tror på Hoff-gjennombrudd

TROR PÅ HOFF: Endelig løsnet det for Stabæks Fredrik Berglund. Nå tror han lagkameraten Espen Hoff kan blomstre. Foto: Scanpix
TROR PÅ HOFF: Endelig løsnet det for Stabæks Fredrik Berglund. Nå tror han lagkameraten Espen Hoff kan blomstre. Foto: Scanpix
FORNEBU (VG Nett) (Stabæk - LSK 4-0). Etter en vår med brente sjanser løsnet det for Fredrik Berglund. Firemålsscoreren tror Espen Hoff er nestemann i køen.

Denne saken handler om:


Les også:Berglund firemålshelt

Både Berglund og Hoff fikk en treg start i Stabæk-trøya, men i cupkampen mot LSK ble førstnevnte den store helten ved å score alle fire målene. Nå tror Berglund sjansesløser Espen Hoff er den neste Stabæk-spissen som lykkes foran mål.

- Jeg vet hvordan det føles å sløse. Espen Hoff spilte en bra kamp og kom til mange sjanser. Jeg tror han vil være fornøyd med egen innsats når han får analysert kampen, sier Berglund til VG Nett.

Les også:VIF, Molde og AaFK også videre

Fire store

For mens svensken lyktes maksimalt foran mål misset Espen Hoff sjanse på sjanse. I første omgang traff han både tverrliggeren og stolpen fra god posisjon. På den tredje store muligheten før hvilen regelrett bommet på ballen. Mål ble det heller ikke da den tidligere Lyn-spilleren kom alene med Otto Fredrikson kort tid etter pause.

- PÅ GANG: Stabæks Espen Hoff mener formen er på vei etter det han karakteriserer som sin beste kamp i den blå trøya. Foto: Scanpix
- PÅ GANG: Stabæks Espen Hoff mener formen er på vei etter det han karakteriserer som sin beste kamp i den blå trøya. Foto: Scanpix

- Jeg har sagt en stund at formen er på gang. Dette var nok min beste kamp for Stabæk. Jeg skulle gjerne sett at det ble en scoring, og i øyeblikket utpå der var jeg litt frustrert, men jeg lot ikke det sette meg inn i en negativ trend. Jeg tar med meg at jeg kom til mange sjanser, sier Hoff til VG Nett.

- Den første muligheten var nok vanskeligere enn det så ut som. Ballen stusset rett foran meg. På den andre burde jeg nok brukt ett ekstra touch, men hadde ikke helt oversikten, forklarer den tidligere Lyn-toppscoreren.

Hvilte Nannskog

Trener Jan Jönsson lot toppscorer Daniel Nannskog og kreative Daigo Kobayashi hvile mot LSK, men fikk likevel se et hjemmelaget som skapte 10 gode målsjanser.

- Cupen er ikke nedprioritert. Vi stilte et sterkt lag selv uten Daniel og Daigo. Med plass i kvartfinalen begynner det å bli spennende i cupen, sier Jönsson til VG Nett.

Stabæk-treneren roser Fredrik Berglund for innsatsen i Stabæk-trøya denne våren. Jönsson mener spissen har levert en rekke gode kamper selv om scoringene har uteblitt.

- Fredrik har vært med på å skape mye for oss. Jeg syns også Espen var god. Hans beste kamp for oss. Jeg er glad han kom til så mange sjanser og tok for seg. Espen er på rett vei, mener Jönsson.

Tilbake til Sverige?

Kun minutter før overgangsvinduet stengte i vår hentet Stabæk Fredrik Berglund på lån fra Elfsborg. Hva som skjer med spissen etter sesongen er usikkert.

- Jeg trives bra i Stabæk og har alltid likt meg i Oslo. Nå spiller jeg i en fantastisk klubb med bra spillere. Hva som skjer etter sesongen får jeg ta stilling til da, sier Berglund.

Den svenske spissen gir seg selv karakteristikken godkjent pluss for innsatsen denne våren.

- Jeg har skapt mye, men manglet det lille ekstra for å få scoringer. Nå var det ketchup-effekten. Vi var et mye bedre lag enn LSK og gjorde dem dårlige.

LSK-keeper Otto Fredrikson holdt lenge gjestene inne i kampen, men måtte etter hvert kapitulere da Berglund flere ganger fikk all verdens tid alene med finnen.

- Vi hang ikke sammen. Vi jobbet mye én og én og ble løpende mye mellom. Dette var ikke et akseptabelt nivå for oss. Alle må se seg selv i speilet, ta dette seriøst og sørge for at det ikke skjer igjen, sier Fredrikson.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball