Hovedinnhold

John Terry forlater Chelsea

• • Klubbikonet bekrefter at han ikke får ny kontrakt

<p>PÅ VEI VEKK: John Terry feirer seriegullet i 2010 på Stamford Bridge, og blir løftet i været av Branislav Ivanovic.</p>

PÅ VEI VEKK: John Terry feirer seriegullet i 2010 på Stamford Bridge, og blir løftet i været av Branislav Ivanovic.

Foto: Fredrik Solstad, VG
Etter over 20 år i Chelsea er det slutt for John Terry (35). Klubb-legenden bekrefter at han ikke får ny kontrakt etter årets sesong.

Denne saken handler om:

– For meg er ikke dette slutten. Jeg føler ikke at karrieren er over, selv om jeg ikke skal spille mer for Chelsea. Jeg har brukt noen dager på å fordøye det, sier John Terry.

Det var etter søndagens seier over MK Dons (5–1) i FA-cupens fjerde runde at lagets kaptein, og en av Englands største fotballkjendiser, slapp nyheten om bruddet med klubben han har tjent helt siden han var 15 år – læregutt og skopusser for datidens stjernespillere på Stamford Bridge.

Se denne: Terry hånet fotballekspert

I 14 år har forsvarsklippen spilt for Chelsea. Det har vært et eventyr. Terry har spilt om lag 700 kamper. Han har vært med på å vinne fire ligamesterskap (2005, 2006, 2010 og 2015). Fem ganger har han vunnet FA-cupen (2000, 2007, 2009, 2010 og 2012). I 2013 var han med på å vinne Europa League.

Høydepunktet i karrieren var utvilsomt seieren i Champions League i 2012 (vant på straffekonk mot Bayern München) i den bayerske hovedstaden. Men han kommer aldri til å glemme finalen i Champions League i 2008. Da ble det tap for Manchester United, og Terry bommet på straffe, på en særdeles klønete måte.

Sjekk denne:  Straffemissen hjemsøker meg

Terry bekrefter at det var i forrige uke før kampen mot Arsenal at han fikk beskjed om at kontrakten hans ville utløpe ved sesongslutt. Og at den ikke kom til å bli forlenget, melder Sky Sports.

– De sa at når den nye manageren kommer, så blir det endringer. Jeg ville ha en avklaring, slik at jeg fikk tenke meg om. Dessverre ble det et nei. Men slutten på eventyret blir ikke her. Det blir et annet sted. Men det skal ikke få påvirke min innsats for Chelsea, sier Terry.

– Klubben vil leve videre. Ingen spillere er større en klubben, legger John Terry til.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball