Hovedinnhold

Supportere krever Erik Huseklepp-lønnskutt

DEPPER: Erik Huseklepp fortviler etter 3-4-tap mot West Ham forrige sesong. Nå må han leve med pengetrøbbel i Portsmouth. Foto: Fredrik Solstad, VG
DEPPER: Erik Huseklepp fortviler etter 3-4-tap mot West Ham forrige sesong. Nå må han leve med pengetrøbbel i Portsmouth. Foto: Fredrik Solstad, VG
(VG Nett) En gruppe Portsmouth-supportere forlanger at Erik Huseklepp og syv andre Portsmouth-spillere går ned i lønn for redde klubben fra konkurs.

Denne saken handler om:

Huseklepp er en av åtte kontraktfestede spillere Portsmouth ikke har råd til å beholde, ifølge BBC.

- Jeg har ingen kommentar til hans situasjon for øyeblikket, skriver Huseklepps agent Tore Pederen til VG Nett.

Supporter-gruppen SOS Pompey frykter at den økonomisk skakkjørte klubben nærmer seg slutten, og de har derfor oppfordret de åtte spillere til å gå ned i lønn for å hindre at klubben blir historie.

- Dette er slutten for Pompey. Om noen uker vil det være over, sier SOS-talsmann Bob Beech til BBC.

Møtte opp på treningsfeltet

Forsvarsspilleren Tal Ben Haim tjener for eksempel rundt 340 000 kroner i uken i klubben som rykket ned fra Championship (nivå 2) til League 1 (nivå 3) forrige sesong.

Mandag stilte supporterne i SOS Pompey seg opp ved klubbens treningsfelt i et forsøk på å få spillerne til å godta kraftige lønnskutt eller forlate Fratton Park.

DYR I DRIFT: Portsmouths Tal Ben Haim får betalt rundt 340 000 kroner i uken for å gå i dueller som dette - her mot Peterboroughs David Bell. Foto: Tony Marshall, Pa Photos
DYR I DRIFT: Portsmouths Tal Ben Haim får betalt rundt 340 000 kroner i uken for å gå i dueller som dette - her mot Peterboroughs David Bell. Foto: Tony Marshall, Pa Photos

De seks andre spillerne med kontrakt er Greg Halford, Dave Kitson, Liam Lawrence, David Norris, Luke Varney og Kanu.

Ifølge BBC stoppet flere av spillerne for å lytte. Tal Ben Haim var blant dem som overså supporteraksjonen.

- Noen spillere var utmerket og stoppet for å lytte til hva vi sa, andre var som forventet ikke interessert og kjørte videre, sier Beech til BBC.

- De har kontrakter, og de forventer at disse kontraktene skal overholdes. Det er ikke en urimelig holdning for dem å ta. Men brønnen er tørr og hvis de står på sine krav, så blir det ingen klubb, og de vil ende opp med ingenting, sier han.

To-tre uker fra konkurs

Etter å ha vært i store, økonomiske problemer, rykket Portsmouth ned fra Premier League i 2010 og ble satt under administrasjon. Den styrtrike russeren Vladimir Antonov overtok klubben, men ble senere arrestert.

I juni vedtok Portpin å fullføre kjøpet av klubben på betingelse av at lønnsbudsjettet ble redusert gjennom spillersalg og kompromissavtaler.

Administrator Trervor Birch har så langt ikke klart å gjennomføre tilstrekkelige innsparinger. Fredag fikk ansatte i klubben beskjed om at de trolig ville bli overflødige om kort tid. Birch sa i et intervju at klubben var to til tre uker fra konkurs.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball