Hovedinnhold

Solbakken-stjerne leverte overgangskrav

OVERGANGSKRAV: Steven Fletcher (innfelt) har levert overgangskrav til Wolverhampton og Ståle Solbakken. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix og Sam Bagnall/AMA
OVERGANGSKRAV: Steven Fletcher (innfelt) har levert overgangskrav til Wolverhampton og Ståle Solbakken. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix og Sam Bagnall/AMA
Ståle Solbakken mister trolig goalgetteren Steven Fletcher til Sunderland. Onsdag leverte spissen inn krav om overgang fra Wolverhampton.

Denne saken handler om:

Solbakken går snart løs på sin første sesong som manager i den engelske fotballklubben Wolverhampton.

Ifølge lokalavisen Express and Star har Fletcher levert skriftlig ønske om å forlate Wolves til både formann Jez Moxey og Solbakken.

Sunderland skal ha fått to bud avvist. Det siste fremstøtet skal ha vært på 10 millioner pund, pluss 2 millioner bundet opp mot klausuler.

Fletcher trente ikke med Wolverhampton onsdag. Aston Villa blir også koblet til angriperen, men har ikke lagt inn bud.

Et stort puslespill

- Jeg er spent, men samtidig har det vært mye jobbing og reising for å sjekke mulige nye spillere. Vi vet liksom ikke hva som skjer med de store kanonene våre. Det er det som avgjør, og derfor må vi være klare. Dette er en vanskelig balansegang og et stort puslespill med flere speidere involvert. Mange av dem kjenner jeg ikke så godt heller, sier Solbakken og legger til med et smil:

- Akkurat dette var lettere i Köln. Der hadde vi ikke en euro å kjøpe spillere for

AUTOGRAF: Daniel (12) sikrer seg autograf av Ståle Solbakken utenfor Wolverhampton sitt treningsfelt. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
AUTOGRAF: Daniel (12) sikrer seg autograf av Ståle Solbakken utenfor Wolverhampton sitt treningsfelt. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Samtidig har Michael Kightly forlatt Wolves til fordel for Stoke. Forrige uke ba Christophe Berra om å få forlate klubben. Det er også stor interesse rundt Matt Jarvis, mens Liverpool har fått sitt bud på keeperen Dorus De Vries avvist.

Overgangsvinduet stenger 1. september. Det kommer til å skje mye før den tid.

Nytt liv

Solbakken ble sparket før sesongslutt i Tyskland. Kaosklubben Köln har sin rake motsetning i Wolverhampton.

- Det kan ikke sammenlignes. Her er det en eier, og økonomien er stabil og god til å være mesterskapsserien, sier Solbakken.

- Det var mye jeg likte med Köln, men samtidig var det en konstant kamp i kulissene. Siden jeg sluttet har tre presidenter, sportsdirektøren og flere trenere blitt borte. Nå tyder også ting på at de to økonomidirektørene må gi seg.

Første

Lørdagens debut på hjemmebanen Molineux går mot Aldershot.

- Ligacupen er jo blitt skikkelig nedprioritert de siste årene, men kampen lørdag blir vår generalprøve før ligaåpningen (Leeds borte om halvannen uke), sier Solbakken.

- Jeg er litt usikker. Vi har bare spilt tre treningskamper. Vi har også noen spillere med skader, og i tillegg kommer det landskamper midt i neste uke. Der har Wolverhampton med noen irer og en islending.

- Er det aktuelt med noen nordmenn inn?

- Nei, ikke slik det ser ut nå.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball