Hovedinnhold

Eikrem: – Det kan ikke fortsette slik

* Solskjær-kjøpene Eikrem og Berget på tribunen og benken

<p>PÅ BENKEN: Magnus Wolff Eikrem sammen med daværende Cardiff-sjef Ole Gunnar Solskjær på en pressekonferanse i Wales i januar.<br/></p>

PÅ BENKEN: Magnus Wolff Eikrem sammen med daværende Cardiff-sjef Ole Gunnar Solskjær på en pressekonferanse i Wales i januar.

Foto: Marte Christensen, NTB scanpix
JESSHEIM (VG) Hverken Cardiffs Magnus Wolff Eikrem (24) eller Celtic-innleide Jo Inge Berget (24) har spilt fra start på klubblaget de siste seks ukene.

Denne saken handler om:

De ble begge hentet til Premier League av Ole Gunnar Solskjær i januar, men under ett år senere er hverdagen en ganske annen enn det den tidligere Molde-duoen hadde sett for seg.

Eikrem har aldri klart å spille seg inn på Cardiff-laget selv etter nedrykket til nivå to. Han har ikke fått sjansen fra start i en eneste seriekamp denne sesongen, har ikke vært på banen siden 30. august og har vært plassert på tribunen den siste tiden.

Ute av A-troppen

For Jo Inge Berget, som fortsatt er Cardiffs eiendom, startet låneoppholdet hos Ronny Deila i Celtic lovende. 24-åringen scoret to i sesongens første hjemmekamp, men har nå ikke vært i startoppstillingen på seks uker. To korte innhopp er fasiten på de fem siste kampene.

Både Eikrem og Berget har vært innom A-landslagstroppen ved flere anledninger, men dagen etter Per-Mathias Høgmos gutter slo Bulgaria 2-1 på Ullevaal, spilte duoen for U23-gjengen foran 500 tilskuere på Jessheim.

– Så lenge jeg ikke spiller på klubblaget, får jeg heller ikke spille på landslaget, sier Eikrem til VG.

– Man er aldri fornøyd når man ikke får spille. Jeg har nesten ikke spilt i hele år, så det er ikke veldig bra. Det eneste jeg kan gjøre er å spille bra når jeg får sjansen, fortsetter midtbanespilleren.

På tribunen

<p>I CELTIC: Jo Inge Berget.<br/></p>

I CELTIC: Jo Inge Berget.

Eikrem fikk ikke tillit under Ole Gunnar Solskjær, og har ikke vært i nærheten av laget etter at nordmannen ble forsvant en måned siden.

– Jeg har ikke snakket med den nye manageren og må se hvordan dette blir. Det var veldig kjedelig at det ikke fungerte med Solskjær, vi har jobbet lenge sammen og det er kjedelig at han ikke lyktes. Sånn er dessverre fotballen, sier Eikrem.

– Kan det være positivt for deg at Solskjær forsvant?

– Det har jeg ikke tenkt på. Jeg har ikke spilt under de nye trenerne heller, så jeg vet ikke.

– Vil du vekk fra klubben?

– Jeg må begynne å spille regelmessig fotball igjen. Det kan ikke fortsette slik det er nå.

Berget på benken

Jo Inge Berget skal etter planen tilbake til Wales midt i januar, men kan tenke seg å fortsette i grønt og hvitt - dersom han får mer spilletid.

– Det frister dersom jeg får spille. Hvis ikke sier det seg selv. Som fotballspiller vil man helst spille hver eneste kamp. For meg som begynner å bli oppi årene gjelder det å få kamper, men jeg spiller mer nå enn jeg gjorde i Cardiff, sier Berget til VG.

– Hvordan opplever du trøkket rundt Ronny Deila?

– Klart det er vanskelig for ham. Han tok over etter en som fikk til alt. Det er store sko å fylle, og det tar litt tid med en ny måte å spille på, nye spillere inn og et helt nytt team. Celtic-fansen er kravstore. Da får man høre det når det ikke går på skinner. Man merker at det er trøkk og stor interesse i byen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball