Hovedinnhold

Cardiff-eier Vincent Tan:  – Solskjær var ikke min mann

<p>HÅNDPLUKKET ERSTATTER: Vincent Tan (t.v.) sier at Ole Gunnar Solskjær på sett og vis ikke var hans ansettelse, men Mehmet Dalmans (t.h.). Cardiffs malaysiske eier stiller seg imidlertid fullt og helt bak Russell Slade som ny manager i klubben.<br/></p>

HÅNDPLUKKET ERSTATTER: Vincent Tan (t.v.) sier at Ole Gunnar Solskjær på sett og vis ikke var hans ansettelse, men Mehmet Dalmans (t.h.). Cardiffs malaysiske eier stiller seg imidlertid fullt og helt bak Russell Slade som ny manager i klubben.

Foto: Ben Stansall, Afp
Cardiffs eier Vincent Tan distanserer seg nå fra ansettelsen av Ole Gunnar Solskjær etter å ha gitt nordmannen sparken etter bare åtte måneder.

Denne saken handler om:

Den walisiske Championship-klubben har dentifisert nordmannens erstatter i Russell Slade.

Han har sagt opp jobben i Leyton Orient og har allerede begynt å utføre konsulenttjenester for Cardiff  i påvente på at alle formaliteter skal falle på plass. Det bør skje i løpet av den nærmeste uken, ifølge Tan.

I et intervju med Sky Sports News sier  klubbeieren at Slade er håndplukket av ham i håp om å føre klubben rett tilbake til Premier League etter nedrykket i våres og den skuffende sesonginnledningen som kostet Solskjær jobben for snart to uker siden.

–  Ja, han ble utpekt av meg. Dave Jones (Cardiff-manager fra 2005-2011) ble ikke ansatt av meg, Malky Mackay (manager fra 2011-2013) ble ikke ansatt av meg), og på sett og vis ble ikke Ole ansatt av meg. Denne gangen har jeg imidlertid gjort et poeng av at det er jeg som må bestemme hvem som skal bli manager, og jeg tror han kommer til å gjøre en god jobb for oss, sier Tan til den britiske sportskanalen.

Tilbake på treningsfeltet

Dermed lar malaysieren det skinne igjennom at et først og fremst var styreformann Mehmet Dalman som ønsket seg Solskjær til Cardiff. Nå ber han klubbens hardt prøvede supportere om å stille seg bak Slade. 

Mens Tan stilte opp for Sky Sports-kameraene, ble Ole Gunnar Solskjær fotografert med fotballsko og treningstøy for første gang siden Cardiff-avskjeden da han var til stede på treningen til Clausenengens småguttelag på Idrettsplassen i Kristiansund mandag ettermiddag.

Overfor Tidens Krav har han etter eget spøkefulle utsagn fått en rolle som «assistent til assistenten til assistenten».

Taus

Han avslo imidlertid muligheten til å gi et intervju til lokalavisen om den siste tiden etter at han var ferdig i Wales.

41-åringen har ikke kommentert avskjedigelsen utover hva som kom frem i en felles pressemelding fra ham og klubben.

- Jeg vil takke Vincent for å ha gitt meg muligheten i Cardiff. Han har min fulle respekt, og jeg ønsker ham virkelig alt det beste i arbeidet med å gjøre denne klubben suksessrik. Vår forskjellige filosofi når det gjelder hvordan man skal styre denne klubben, gjorde at jeg bestemte meg for å tre til side og la klubben gå i den retningen Vincent ønsker, sa Solskjær.

Han har blant annet blitt koblet til jobben som Rosenborg-trener, og styreformann Ivar Koteng har bedyret at Solskjærs Molde-tilknytning ikke er til hinder for trønderklubbens interesse.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball