Hovedinnhold

Berg om hatoppgjøret: - Helt Texas

MØTER ERKEFIENDEN I DAG: Henning Berg ser frem til møtet mot Burnley. Foto: Vegard Grøtt, NTB Scanpix
MØTER ERKEFIENDEN I DAG: Henning Berg ser frem til møtet mot Burnley. Foto: Vegard Grøtt, NTB Scanpix
BLACKBURN (VG Nett) Henning Berg (43) har selv fått erfare hvor mye hatkampene mot Burnley betyr.

Denne saken handler om:

- En fantastisk stemning. Det var helt Texas, sier Henning Berg.

VG Nett spør Blackburn-sjefen om møtet med erkefienden Burnley. Han har selv spilt mot rivalen som spiller.

- Det er 17 år siden. Det var elektrisk. Stadion gynget en time før avspark.

Berg rakk å vinne Premier League med to klubber i løpet av sin tid i England. Selv om han vant mange trofeer og opplevde det meste, er det én spesiell opplevelse som stikker seg ut.

VG LIVE:Følg Burnley - Blackburn fra 13.30.

- Vi slo Burnley 2-0. Det er en av mine beste erfaringer i karrieren.

Kampen viktig for spillerne

Dagens kamp er supporternes høydepunkt i løpet av en sesong.

- Den er ikke sesongavgjørende, men er viktig for spillerne. Det er en kamp vi virkelig har lyst til å vinne. Den betyr mye, og det er mye prestisje inne i bildet - ikke minst for supporterne. Det handler om at de kan mobbe en Burnley-fan på jobben på mandag. Vi gleder oss, og alle har lyst til å vinne, sier Berg.

Berg er klar på at opprykk til Premier League er det eneste som er godt nok. Foreløpig har han bare vunnet én av seks kamper siden han overtok klubben. Likevel er han positiv til sine første uker som Blackburn-manager.

- Det har vært som forventet. Jeg kjente klubben godt fra før, og jeg kjenner godt til fotballen her. Spillere er spillere samme om du er her eller i Norge. Jeg trives veldig godt.

BOR PÅ HOTELL: VG Nett møtte Henning Berg på Stanley Hotel Merror utenfor Blackburn, der manageren for øyeblikket bor. Foto: Fredrik Solstad, VG
BOR PÅ HOTELL: VG Nett møtte Henning Berg på Stanley Hotel Merror utenfor Blackburn, der manageren for øyeblikket bor. Foto: Fredrik Solstad, VG

Naturlig med press

Mye av jobben til nå har handlet om å lære mer om troppen han rår over.

- Med tanke på fotballen er det kjente saker i forhold til Norge. Det har handlet om å bli bedre kjent med spillerne, personene og personlighetene.

Den tidligere Lyn- og Lillestrøm-sjefen preges ikke at av kravene som stilles er høye.

- Når du vet hva målsettingen er, er du klar over at det er en viss sannsynlighet for at man ikke klarer det. Det er helt naturlig at det er press. Det at vi har som mål om å rykke opp til Premier League er både realistisk og noe å strekke seg etter, sier han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball