Hovedinnhold

Uniteds «superduo» sentrer nesten ikke til hverandre

* Van Persie mener lagkameratene går i veien for ham
* United-redaktør om angrepsspillet: - Terningkast null!

SER HVERANDRE IKKE: Robin van Persie (t.v.) og Wayne Rooney depper under kampen mot Olympiakos. Michael Carrick og Rio Ferdinand i bakgrunnen. Foto: Pa Photos
SER HVERANDRE IKKE: Robin van Persie (t.v.) og Wayne Rooney depper under kampen mot Olympiakos. Michael Carrick og Rio Ferdinand i bakgrunnen. Foto: Pa Photos
Robin van Persie (30) og Wayne Rooney (28) spilte bare fem pasninger til hverandre mot Olympiakos - tre av dem i forbindelse med avspark.

Denne saken handler om:

Samspillet mellom Manchester Uniteds to største stjerner har til tider vært helsvart - og i tre av Uniteds fem februarkamper har de to knapt spilt pasninger til hverandre:

* I 1-2-tapet mot Stoke 1. februar spilte van Persie bare tre pasninger til Rooney, ifølge Metro. Alle i forbundelse med avspark. Totalt ble det slått seks pasninger mellom duoen i løpet av 78 minutter.

* I 2-2-oppgjøret mot Fulham 9. februar gikk ballen mellom dem seks ganger ifølge Opta, skriver Metro. Rooney «fôret» van Persie med to pasninger, den ene fra avspark. Nederlandske van Persie ga fire baller tilbake, én av dem ved avspark. Begge spilte 90 minutter.

* I 0-2-tapet mot Olympiakos i går skjedde det igjen. Fem pasninger gikk mellom van Persie og Rooney mot Olympiakos, ifølge Daily Mails Twitter-konto. Tre av dem i forbindelse med avspark. Begge spilte 90 minutter.

I februarkampene mot Arsenal (0-0) eller Crystal Palace (2-0) slo van Persie og Rooney ni pasninger til hverandre, ifølge Opta-statistikk.

Det betyr at duoen har slått 35 pasninger til hverandre i løpet av fem februarkamper (totalt 428 minutter sammen på banen).

LIVE: Galatasaray-Chelsea 20.45 
LIVE: Schalke 04-Real Madrid 20.45 

Etter gårsdagens fadese klaget van Persie over at lagkameratene gikk i veien for ham.

- Det var ganske vanskelig (å spille) fordi lagkameratene mine ofte er i områdene hvor jeg vil være. Jeg er nødt til å endre taktikken min for, dessverre, er de ofte i mitt område, sier nederlenderen ifølge Sky Sports.

Van Persie hadde bare 13 pasninger mot Olympiakos ifølge Opta. Selv Shinji Kagawa, som bare spilte en halvtime, fikk kjæle mer med kula.

PRESSET: Manchester United-manager David Moyes. Foto: AP
PRESSET: Manchester United-manager David Moyes. Foto: AP

- En grunn til at det ikke fungerer bedre for United i 2014 er at van Persie får altfor få pasninger av alle, uansett om det er fra Januzaj, Valencia, Young eller Rooney, sier ansvarlig redaktør Dag Langerød i United-Supporteren.

LES OGSÅ: Avisenes dom etter United-nederlaget: Ydmyket 

Han er nådeløs når han skal beskrive Manchester Uniteds offensive samhandling i går.

- Den sto til terningkast null. Det er et problem at man ikke klarer å sette opp en av verdens beste spisser i bedre situasjoner.

- Grusomme tall

- Er det noe som tyder på indre stridigheter i United som går utover spillet?

- Det eneste som gjør at man kan begynne å lure, er at man fremstår som i går. Når man spiller en åttendelsfinale helt uten sprut og gnist, så lurer man på hva som foregår.

Van Persie kom til én kjempesjanse mot Olympiakos. Da forsvant ballen opp på tribunen fra nederlenderens høyrefot.

SPORTSBLOGGEN: Grusomt, United - takk, Olympiakos 

- Når det ikke fungerer offensivt, så bør det fungere defensivt. Da har man et problem. På 12 kamper i 2014 har United bare vunnet tre og tapt sju (inkl. straffesparkkonkurransen mot Sunderland). Det er grusomme tall, mener Langerød.

- Har United-supportere fremdeles tålmodighet med Moyes?

- Rett etter den dårligste kampen i den verste sesongen i nyere tid, så sliter selv optimistene med å ha troen på prosjektet. Alle som har vært positive settes voldsomt på prøve nå.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball