Hovedinnhold

Punkterte kvartfinalen med sitt første spark på ballen

(Monaco-Borussia Dortmund 3-1, 6–3 sammenlagt) Valère Germain (27) kom inn for stjerneskuddet Kylian Mbappe (18). 22 sekunder senere knuste han Dortmunds håp om en Champions League-semifinale.

Denne saken handler om:

0Monaco
0Borussia Dortmund

- Vi er veldig glade for å ha tatt Monaco til semifinalen. Dette er veldig viktig for franske klubber og fransk fotball, sa Radamel Falcao som scoret 2-0-målet i kvartfinalen.

Monaco hadde 3–2 å gå på fra bortemøtet i Dortmund som ble sterk preget av terrorbombene.

I returmøtet ble det heldigvis sportslig fokus, selv om Dortmunds spillerbuss ble holdt igjen av politiet før kampen. Det førte til at avspark ble utsatt fem minutter.

Da kampuret hadde passert 80 minutter Stade Louis II i Monaco, så ledet vertene 2–1 og 5–3 sammenlagt.

Les også: Bunnsolide Juventus knuste Barcelona

Germain kom inn for Mbappe, og bare noen få sekunder senere feilet Lukasz Piszczek stygt på egen banehalvdel. Thomas Lemar snappet ballen og spilte den i retning av Germain som jaget i bakrommet. Via en forsvarer fikk han pasningen og avsluttet iskaldt mellom bena til Dortmund-keeper Roman Bürki.

Det var hans første spark på ballen – nøyaktig 22 sekunder etter at han entret gressteppet. Scoringen sørget for at det definitivt var game over for Borussia Dortmund.

– Det er vanskelig når vi får den dårlige starten, sier Marco Reus til Viasat etter kampen.

Trener Thomas Tuchel oppsummerte det slik overfor UEFA.com:

– Vi startet bra med et par farlige angrep, men så slipper vi inn et uheldig mål. Det ødela håpet vårt ganske mye. Så gjorde vi for mange pasnings- og posisjoneringsfeil. Vi forsøkte virkelig i 2. omgang, men vi var ikke i stand til å følge opp scoringen.

Laget fikk nemlig en elendig start på kampen. Allerede etter fire minutter satte Mbappe inn en unødvendig retur fra Bürki. Det var den brennhete 18-åringens 22. scoring for sesongen.

– Våre feil hjalp Moanco til  å få to tidlige scoringer, og det gjorde det enda vanskeligere for oss. Den første scoringen var min feil, og skulle ha bokset den unna, sa Bürki til UEFA.com.

Keeperens miss ble fulgt opp av en ny feil i Dortmund-forsvaret. Etter et drøyt kvarter fikk Radamel Falcao stå umarkert inne i feltet å heade inn 2–0.

Dortmund kom bedre med etter hvert, og da Marco Reus reduserte tidlig i 2. omgang ble det liv i kampen igjen. Bortelaget presset i en lang periode, og kom til flere sjanser. Men Monaco holdt unna, og sikret seg en semifinaleplass etter en underholdende kamp.

Nå blir Atlético Madrid, Juventus eller Real Madrid motstander i semifinalen. Trekningen er fredag.

PS! Monaco spilte Champions League-finalen i 2004 da det ble tap for Porto med José Mourinho som manager.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball