Hovedinnhold

Hinter til at kun maskingevær kan stoppe Ronaldo

** Ferguson spøkte med sin gamle elev på pressekonferanse før storkampen i kveld
** Rekdal og «Perry» tror Manchester United går videre til kvartfinalen i Champions League

NYTT MØTE: Alex Ferguson var mannen som hentet uferdige Cristiano Ronaldo fra Portugal og gjorde ham til en stjerne. Nå møtes de to igjen på Old Trafford. Foto: Andrew Yates, Afp/ Darren Staples, Reuters
NYTT MØTE: Alex Ferguson var mannen som hentet uferdige Cristiano Ronaldo fra Portugal og gjorde ham til en stjerne. Nå møtes de to igjen på Old Trafford. Foto: Andrew Yates, Afp/ Darren Staples, Reuters
(VG Nett) Cristiano Ronaldo (28) har vunnet Champions League med Manchester United, men i kveld skal han gjøre alt i sin makt for å slå ut sine gamle venner i rødt - på sin gamle hjemmebane.

Denne saken handler om:

Etter nesten fire års fravær er portugiseren tilbake på scenen der han så mange ganger trollbandt United-tilhengerne, som trykket ham til sitt bryst og fortsatt ikke har glemt hva han gjorde for dem.

På spørsmål om hvordan laget skal klare å stoppe spilleren som etter han forlot Old Trafford har scoret 185 mål på 184 kamper for Real Madrid, svarer Alex Ferguson med en fleipete tone.

- Plan A er å bruke machete og plan B er maskingevær.

VG LIVE 20.45:  Manchester United - Real Madrid 

Med mer alvor i stemmen roser United-sjefen sin tidligere yndling før kveldens gigantkamp.

- Ronaldo er en strålende, utrolig atlet. Han mister aldri en kamp, han har fart, han har fysikken og han er strålende i lufta.

- Sier det blir vanskelig

Etter 1-1-kampen i Madrid vendte skotten tilbake til Spania for å se cup-varianten av El Clasico, der Real knuste erkerivalen 3-1 og avanserte til finalen.

- De var fantastiske på kontringer, så vi må finne en måte å håndtere det på, samtidig som vi må skape en trussel selv.

UNITED-HELT: Cristiano Ronaldo hadde en stor periode i Manchester United. Her fra en Champions League-kamp mot Porto i 2009. Foto: Paulo Duarte, AP
UNITED-HELT: Cristiano Ronaldo hadde en stor periode i Manchester United. Her fra en Champions League-kamp mot Porto i 2009. Foto: Paulo Duarte, AP

Ronaldo kom til Manchester fra Sporting som en ung, uferdig diamant, som senere har utviklet seg til å skinne mer enn de fleste.

Les også: United-keeperen hylles: - En utrolig redning av de Gea

28-åringen sa etter kampen i Madrid at han tror det vil bli vanskelig og følelsesladet å komme tilbake til sin gamle hjemmebane.

- Det tror jeg går veldig fint. Han spiller gigantiske kamper hver uke, så hvorfor skulle han ha problemer med å komme til Old Trafford? Han er nok den spilleren som kan utrette mest for Real og er ekstremt viktig for dem. Og det kommer vi nok til å se, spår Vålerenga-trener Kjetil Rekdal overfor VG.

Rooney hyller kompisen

Mannen som herjet sammen med Ronaldo før sistnevnte ble kjøpt for 800 millioner kroner for fire år siden, Wayne Rooney, kaller sin gamle lagkamerat utrolig - noe 39 mål på 40 kamper denne sesongen underbygger.

- Han er sannelig den jeg respekterer mest i Real Madrid, både som spiller og person, sier United-spissen.

Les også: Ronaldo om returkampen: - Det blir emosjonelt

TV 2-profilen Davy Wathne tror også Ronaldo vil takle tilbakekomsten til industribyen på en flott måte.

- Han er etter hvert blitt en ganske klok og moden fyr. Gutten er veldig bevisst på at United skapte ham, Han er ingen egoberuset klovn, selv om han har hatt sine furteperioder, sier han til VG.

Tror på United

I den første kampen på Santiago Bernabeu utlignet Ronaldo Danny Welbeks scoring i første omgang, i en kamp der David de Gea ble trukket frem etter flere mesterlige redninger.

Samtidig var også United svært nær å stikke av med seieren da Robin van Persie misbrukte et par kjempesjanser.

- Jeg tror Manchester United går videre. Fordelen av hjemmebane og det faktum at Real Madrid ligger etter på bortemål, gir dem en stor fordel. Det blir nok en taktisk kamp, som kan åpnes opp med en scoring, sier Kjetil Rekdal og får støtte av Rosenborg-trener Per Joar Hansen.

- Jeg har United som favoritt 65-35. United har fordel av hjemmebane og kommer til å styre kampen. Real Madrid ønsker nok å være så kompakte som mulig og satse på kontringer. Med Ronaldo i spissen, sier han til VG.

Kampen sendes på Viasat Fotball

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball