Hovedinnhold

Guardian: Vil endre Champions League totalt

<p>MESTERE: Javier Mascherano (t.v.), Lionel Messi, Neymar og Luis Suarez feirer Champions League-triumfen sist sesong, da det ble finaleseier over Juventus. Nå kan det bli endringer som gjør at de aller beste lagene møtes enda mer.</p>

MESTERE: Javier Mascherano (t.v.), Lionel Messi, Neymar og Luis Suarez feirer Champions League-triumfen sist sesong, da det ble finaleseier over Juventus. Nå kan det bli endringer som gjør at de aller beste lagene møtes enda mer.

Lluis Gene, Afp
Redselen for at Premier League-lagene skal dominere gjør at det er en plan om å toppe Champions League enda mer.

Denne saken handler om:

Ideen er å ha bare 16 lag i gruppespillet i Champions League, skriver Guardian.

Dette skal gjøre Europas storturnering enda mer attraktiv for sponsorer og TV-selskaper - og gi enda mer penger i kassen.

Premier League-klubbene får en inntektsøkning på 70 prosent fra TV-rettighetene fra neste sesong. Det gjør at storklubbene på kontinentet er bekymret.

PÅSKEPODCAST: Dette er verdens vanskeligste idrett

Til nå har de ikke hatt så mye å frykte fra balløya, men de tror nå at Premier League-klubbene kan komme til å ha langt høyere budsjetter i tiden fremover.

Les også: Slik gikk det i Champions League-finalen 2015.

Den engelske avisen Guardian skriver nå om hvordan det tenkes om Champions League ute i Europa: bare 16 lag i gruppefasen, der det skal være åtte lag i to «ligaer». Det betyr at det blir enda flere møter mellom de aller beste - og færre kamper «type Real Madrid-BATE Borisov».

Til gjengjeld er det snakk om flere utslagsrunder før vi kommer så langt som til gruppefasen.

Det er uansett ikke aktuelt å gjøre noe før etter 2017-18-sesongen, fordi TV-rettigheter og kommersielle avtaler er gjort ut den sesongen. Men nå UEFA skal legge ut en ny periode, kan det altså bli aktuelt å endre Champions League-konseptet.

Fotball Champions League finale. Juventus- Barcelona 1-3. Luis Suarez FOTO: BJØRN S. DELEBEKK/VG
Fotball Champions League finale. Juventus- Barcelona 1-3. Luis Suarez FOTO: BJØRN S. DELEBEKK/VG Bjørn S. Delebekk, VG

Les også: Graham Hansen-scoring i Champions League-kvartfinale.

Det er altså europeiske storklubber utenfor Premier League som ønsker det slik, etter at Premier Leagues TV-rettigheter er solgt for nærmere 90 milliarder kroner for de neste tre sesongene. Det gir et voldsomt hopp i inntekter for engelske klubber.

Det blir pekt på at mesterne i Premier League mottar omtrent tre ganger så mye i prispenger som vinneren av Champions League.

En endring av Champions League kan være det som må til for å hindre at storklubbene slår seg sammen og danner en «Europa Super League».

– UEFA har en pågående dialog med alle interessenter og klubber. Skal det bli forandringer, så skal alle parter være enige. Akkurat nå er det ikke aktuelt å gjøre endringer i avtaleperiode 2015-18, sier en talsperson for UEFA til Guardian.

Se VGs bilder fra Champions League-finalen

Hvis det blir gjennomført to ligaer med åtte lag i hver, og de møtes hjemme og borte, betyr det 14 kamper på hvert lag.

Samtidig er det mange som snakker om at mindre klubber må få en mer rettferdig sjanse til å spille seg inn i turneringen. 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball