Hovedinnhold

De kan også true Barcelona

<p>ELLEVILL FEIRING: Akkurat som mot Bayer Leverkusen i fjor gikk Atlético Madrid videre fra 8-delsfinalen etter straffespark-konkurranse.</p>

ELLEVILL FEIRING: Akkurat som mot Bayer Leverkusen i fjor gikk Atlético Madrid videre fra 8-delsfinalen etter straffespark-konkurranse.

Foto: Pierre-philippe Marcou, Afp
KOMMENTAR: Atlético Madrid er klar for sin tredje strake kvartfinale i Champions League, og er kanskje den motstanderen som vil ha størst mulighet til å stoppe Barcelonas vei mot en ny triumf.

Denne saken handler om:

For dette laget slipper (nesten) ikke inn mål.

Bayern München (eller Juventus), Paris Saint-Germain og Real Madrid er mye mer brutale fremover på banen, men ingen av dem har Atléticos ekstremt defensive råskap.

Og det kan man komme enda lenger med.

Barcelona, Bayern og PSG vil alle være favoritter mot Atlético. Men Lionel Messi vil neppe være spesielt happy med en tur til Vicente Calderón. «Barça» har slått Atlético Madrid med ett mål i lagenes fem siste møter, men det er alltid jevnt – og i 2-1-kampen på Camp Nou i januar fikk «Atleti» to mann utvist. Det blir like mye slåss- som fotballkamper, og Barcelona fikk juling i kvartfinalen i Champions League for to år siden (2-1 sammenlagt). 

De tre siste sesongene har lagene møttes 12 ganger. Fem av dem har endt uavgjort.

KULTHELT: Juanfran løper og løper langs høyrekanten, men var ikke akkurat den man så for seg skulle avgjøre 8-delsfinalen. Foto: AFP
KULTHELT: Juanfran løper og løper langs høyrekanten, men var ikke akkurat den man så for seg skulle avgjøre 8-delsfinalen. Foto: AFP

• • Diego Simeone bygde en forsvarsmur med en gang han overtok som Atlético-trener lille julaften 2011. På 247 kamper under argentineren har det blitt 178 baklengsmål, 0,72 i snitt pr. kamp.

• • Denne sesongen er muren høyere enn noen gang: 43 kamper, 20 baklengs, 0,47 i snitt.

I Champions League har Atlético Madrid spilt åtte kamper, scoret 11 ganger og sluppet inn tre mål.

I 8-delsdramaet mot PSV Eindhoven var det spanjolene som styrte mest, men PSV var nærmest scoring på en dobbeltsjanse et snaut kvarter ut i 2. omgang. Og akkurat som Atlético fortjener ros for å lage trøbbel for «veldig mye rikere» Barcelona og Real Madrid i serien, så fortjener PSV ros for å slå ut «ekstremt mye rikere» Manchester United og presse «veldig mye rikere» Atlético Madrid til straffer i Champions League.

Likevel føles det ikke tilfeldig at Atlético setter åtte av åtte straffer når det skal avgjøres. Dette er fotballverdens seigeste gjeng, selv om særlig Saúl Níguez, kanskje banens beste, var ekstremt heldig.

For to år siden var «Atleti» et overtidsmål fra Real Madrids Sergio Ramos unna en Champions League-triumf. Halve finalelaget (Juanfran, Godín, Filipe Luís, Koke, Gabi og en skadet Tiago) er fremdeles med og Simeones menn er en outsider igjen.

<p>Trond Johannessen, journalist, internasjonal fotball.</p>

Trond Johannessen, journalist, internasjonal fotball.

Det er kanskje ikke alltid en fest å se dem spille fotball, men det er en fest at det er mulig å gjøre det så ufattelig bra uten å kjøpe en haug med store stjerner. Atlético har isteden en haug med egenproduserte spillere.

Laget er Barcelonas skumleste utfordrer i ligaen. Likevel er nok avstanden opp for stor til at det blir noen kamp om gullet.

Men i Champions League lønner det seg neppe å regne bort Atlético Madrid.

PS! Disse lagene er klare for kvartfinalen: Real Madrid, Paris Saint-Germain, Wolfsburg, Manchester City, Benfica og Atlético Madrid. Onsdag spilles Bayern München-Juventus (2-2 etter første kamp) og Barcelona-Arsenal (2-0 etter første kamp).

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball