Hovedinnhold

Bunnsolide Juventus fikk Neymar til å grine: – Det var imponerende

(Barcelona - Juventus 0-0, 0-3 sammenlagt) Med kun to baklengsmål på 10 kamper i Champions League seiler Juventus opp som en het kandidat til å vinne årets turnering.

– Vi hadde et veldig vanskelig utgangspunkt, selv om vi helt til siste slutt prøvde å snu det hele. De er som alle italienske lag gode til å forsvare seg. Jeg ønsker dem lykke til, og tror de kan vinne hele turneringen, sa Barcelona-stopper Gerard Pique.

Lynet slo ikke ned to ganger på Nou Camp for Barcelona i årets Champions League-sluttspill. I stedet endte det i tårer for Neymar og lagkameratene. Å hente opp 0-3 mot Juventus ble altfor komplisert, og Barcelona fikk aldri det forløsende målet som kanskje ville sendt dem på sporet av nok en mesterlig snuoperasjon slik de hadde mot Paris Saint-Germain (lå under 0-4).

– Jeg synes Barcelona spilte en god kamp. Men Juventus var utrolig disiplinerte, sto ved sin kampplan og fullførte den. Det var imponerende, sa Viasat-ekspert Morten Langli etter det målløse oppgjøret.

<p>PÅ TRYNET: Barcelona og Lionel Messi møtte veggen i dobbelkampene mot Juventus.</p>

PÅ TRYNET: Barcelona og Lionel Messi møtte veggen i dobbelkampene mot Juventus.

Foto:, NTB Scanpix

– Lang tå

For jernringen Juventus pleier å ha rundt eget mål ga Lionel Messi & Co. lite handlingsrom og det var mest temperament, og målsjanser, frustrerte Barcelona-spillere hadde å by på før pause. Og etter sidebytte fortsatte spanjolene riktignok å presse på sin motstander, dog uten å komme til de gedigne mulighetene. Messi, som aldri har scoret på Gianluigi Buffon, var nærmest i begge omganger med skudd som gikk centimetere utenfor stolpen, men Juventus holdt nullen for 24. gang denne sesongen (Serie A og Champions League).

Les også: Dette sa ekspertene før kvartfinalene

For det er absolutt ingen tilfeldighet at det ble lite mål i kampen. Juventus har kun sluppet inn to baklengsmål på de 10 kampene de har spilt i årets Champions League. Det inkluderer altså smultringer i dobbelkampene mot det mange anser som verdens beste angrepstrio, «MSN».

– Det er vanskelig å bryte ned Juventus-forsvaret. De forsvarte seg godt og hadde alltid en lang tå på ballen, sa Barcelona-keeper Marc-André ter Stegen

Lest denne? Full forvirring rundt Messi-fremtid

<p>HER ER DET STENGT: Lionel Messi klarte ikke å score på Juventus på 180 minutter.</p>

HER ER DET STENGT: Lionel Messi klarte ikke å score på Juventus på 180 minutter.

Foto:, NTB Scanpix

21 år siden sist

Dermed er Juventus klare for semifinaletrekningen fredag. Der ligger også Real Madrid, Altético Madrid og Monaco i bollen. Kanskje er dette sesongen der den italienske giganten endelig går til topps? Det ser i hvert fall meget lovende ut nå. 

– Vi holdt nullen, det var viktig og vi fortjente å gå videre. Vi vil vinne og har store ambisjoner, derfor er vi i semifinalen nå, sa Juventus-stjernen Paulo Dybala.

Det er 21 år siden Juventus vant turneringen sist. I 2015 tapte de finalen mot nettopp Barcelona.

Les også: Juventus-helten vil ikke sammenlignes med Messi

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball