Hovedinnhold

Bale: - Dette var grunnen til at jeg ønsket å gå til verdens største klubb

Ramos-dobbel og «Rekord-Ronaldo» knuste Bayerns finaledrøm

MÛNCHEN/OSLO (VG) (Bayern München - Real Madrid 0-4) Dødballer og lynraske på kontringer. Real Madrid gjennomførte en perfekt bortekamp og tok seg til sin første Champions League-finale på tolv år med tre scoringer på tre avslutninger på mål før pause.

Denne saken handler om:

- Ingen forventet at vi skulle vinne 4-0. Vi kom hit med den intensjonen, men selv ikke de største optimistene hadde forventet at vi skulle vinne 4-0, sier Reals Luka Modric i et intervju med Viasats Jan Åge Fjortoft på Allianz Arena.

- De to første målene var avgjørende. Vi visste at vi måtte score i dag, legger han til.

Etter tre semifinaletap på rad lyktes det endelig for den sterke Real Madrid-generasjonen å ta seg helt til finalen der man møter enten byrival Atletico eller gamlesjefen José Mourinho og Chelsea.

- En fantastisk seier! En drøm går i oppfyllelse når jeg skal spille for Real Madrid i Champions League-finalen, tvitrer Gareth Bale, som utdyper overfor ITV:

- Et fantastisk resultat for oss. Vi har arbeidet hardt, valgt riktig taktikk, spilt bra og fortjente å vinne.

REFERAT: VG fulgte kampen direkte! 

Han mener Bayern München ble tatt på følgende vis:

- De etterlater alltid rom til kontringer, noe vi liker siden vi har raske spillere som kan utnytte det.

- Dette var grunnen til at jeg ønsket å gå til verdens største klubb - for å vinne trofeer i store kamper, sier Bale.

Bayern-sjef Pep Guardiola var en slagen mann da han møtte VG og andre medier på pressekonferansen i München.

- Gratulerer Real Madrid, de fortjente det! Det ble en tøff kveld for oss og meg, men jeg er veldig stolt over laget og spillerne. De har oppnådd mye denne sesongen, hatt ballen mye, men vi hadde den lite før pause og spilte ikke godt nok, sier Guardiola.

Real-sjef Carlo Ancelotti sa følgende til Viasat 4 etter 4-0-seieren:

- Vi prøvde å repetere kampen som vi spilte hjemme. Vi la mer press fremme og angrep mer. Vi gjorde veldig bra både i forsvar og med ballen. Vi var virkelig farlige.

Sist Bayern München ikke scoret i en Champions League-semifinale var i 2000 (mot nettopp Real Madrid). Nå har det skjedd to ganger på en uke.

- En ydmykende kveld for tittelforsvarere. Bayern må hjem å øve seg, sier Rune Bratseth i Viasats Champions League-studio etter det historisk store hjemmetapet for Bayern i europeisk sammenheng.

Med 1-0 å gå på fra første kamp gikk muligheten for avansement fra god til råsterk i løpet av fire minutter for spanjolene på mektige Allianz Arena.

ASSIST: Gareth Bale leverte en strålende assist til Cristiano Ronaldo. Etterpå jublet de sammen. Foto: Reuters
ASSIST: Gareth Bale leverte en strålende assist til Cristiano Ronaldo. Etterpå jublet de sammen. Foto: Reuters

Sergio Ramos uttalte i kampprogrammet at Bayern München er blant verdens beste lag, men det gjelder ikke på defensiv dødball. Etter 16 minutter steg stopperen til værs etter å ha rykket fra Thomas Müller og stanget inn ledermålet.
Da ble det stille blant tyskerne på tribunen som frem til nettkjenningen hadde skapt et voldsomt leven.

- Dette var en sterk prestasjon på en vanskelig arena. Vi er der et lag som Real Madrid skal være, på toppen, sa Ramos til spansk TV etter kampen.

Fire minutter senere og ny dødball - denne gang et frispark fra hjørnet av 16-meteren. Angel di Marias serv ble flikket videre av Pepe og stopperkollega Ramos stupte inn 0-2. Stopperen hadde før kampen kun fem mål på 73 matcher i verdens beste klubbturnering, men var en gigant i begge ender av banen i semifinalen.

En iskald Carlo Ancelotti, som aldri har tapt mot Bayern München som manager, tok den beroligende ledelsen kontrollert da han med hendene i lommene på den svarte dressen tygget tyggegummi mens resten av Real-benken stormet ut av teknisk sone for å feire.

- For meg er det en drøm å vinne Champions League. Jeg er veldig heldig som har vunnet stort sett alt på toppnivå, men denne gjenstår, sa Ramos da han ble portrettert i kampprogrammet.

Kvarteret før slutt ble han tatt av banen. Ramos skulle ikke misse finalen slik Xabi Alonso gjør etter å ha pådratt seg gult kort.

Artikkelen fortsetter under bildet.

REKORD MANN: Cristiano Ronaldo viser med fingrene at han scorer mye og setter rekorder. Foto: Reuters
REKORD MANN: Cristiano Ronaldo viser med fingrene at han scorer mye og setter rekorder. Foto: Reuters

Finaleseieren er langt fra i boks, men billetten til matchen i Lisboa 24. mai kunne definitivt bestilles da gjestene viste frem nok en dødelig kontring etter 27 minutter. Gareth Bale vant ballen i egen 16-meter, fikk den tilbake på motsatt halvdel og serverte Cristiano Ronaldo som scoret sikkert. Tre avslutninger på mål - tre scoringer.

Ronaldo feiret med å vise to håndflater, før han begynte å snu den ene håndflaten frem og tilbake - trolig for å markere at han står med 15 scoringer i årets turnering. Det er ny rekord uansett europacup.

Og for første gang i kampen overdøvet de rundt 1000 tilreisende fra Madrid helt oppe i hjørnet på mektige Allianz Arena overmakten på tribunen.

Bayern-fansen hadde holdt trøkket oppe selv etter de to første kalddusjene, men nå fikk flere nok, kastet fra seg papirarkene som dannet en gigantisk tifo før kampen og tuslet hjem. Ti minutter før pause!

De som ble igjen brukte tiden mellom pølsespising og øldrikking til å pipe på Ronaldo og kjefte på Pepe. Ramos' stopperkollega lå som vanlig flere ganger nede med tilsynelatende store smerter og ertet på seg blant andre Arjen Robben.

- Å se et Bayern-lag klappe sammen på hjemmebane, det trodde jeg ikke at jeg skulle få oppleve, sa Viasat-ekspert Vidar Davidsen.

Ett minutt før slutt ble 15 til 16 for Ronaldo. Han skaffet et frispark like utenfor 16-meteren han selvsagt skulle ta selv. Fem skritt bakover, ett til venstre og bang i mål.

Artikkelen fortsetter under bildet.

MÅLFARLIG: Sergio Ramos scorer mål nummer to for dagen. Foto: AP
MÅLFARLIG: Sergio Ramos scorer mål nummer to for dagen. Foto: AP

Bayern hadde før det mange mente var den «moralsk finalen» kun ett tap på 21 hjemmekamper mot spansk motstand i Europa og 20 seirer på sine 24 siste hjemmekamper i Champions League.

Trener Pep Guardiola fikk kritikk etter 0-1-tapet i den første semifinalen der tyskerne hadde ballen hele 72 prosent av tiden, men ble kontret i senk. Kritikken blir neppe mindre nå som den tidligere Barcelona-sjefen misbrukte sjansen til å gjøre Bayern til den første laget som vinner Champions League to år på rad.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball