Hovedinnhold

Kanes «elleveville» målform: – Oppe der med Messi og Ronaldo

<p>NYE SPURS-MÅL: Harry Kane gledet seg voldsomt over scoringene i gruppespillskampen mot APOEL i Kypros tirsdag kveld. </p>

NYE SPURS-MÅL: Harry Kane gledet seg voldsomt over scoringene i gruppespillskampen mot APOEL i Kypros tirsdag kveld. 

Foto: Jack Guez, AFP
Det er lett å skjønne at Harry Kane (24) er glad om dagen. Tirsdag scoret han sitt 11. mål i september – og sitt sjette hat trick for året.

Denne saken handler om:

– Han scorer alle typer mål. Han ville vært et mareritt å spille mot som midtstopper, sier BT Sports fotballekspert Rio Ferdinand (38) om Tottenhams superspiss.

Det er det mange som har kjent på denne sesongen, og Ferdinand vet hva han snakker om. 38-åringen har over 300 kamper i de bakre rekker for Manchester United og vant også Champions League med klubben i 2007/2008-sesongen.

Tirsdag kveld herjet Harry Kane i samme turnering. Kypriotiske APOEL, med tidligere Vålerenga-spiller Ghayas Zahid på laget, ble slått 3-0. Alle målene ble scoret av Kane. Ett med venstrefoten, ett med høyre og ett med hodet.

Se målshowet med egne øyne:

Dermed fortsatte han den gode formen: Forrige lørdag scoret han to i Tottenhams 3-2-seier mot West Ham i Premier League. Tottenham-spissen scoret ingen mål i august, men i september har han banket 11 mål. To for England mot Malta, to for Spurs mot Everton, to mot Dortmund, to mot West Ham – og tre mot APOEL.

Mer Champions League: Liverpool-frustrasjon – City-jubel

Sistnevnte var også hans sjette hat trick i Spurs-drakten i kalenderåret 2017.

– Slike tall er oppe der med Lionel Messi og Cristiano Ronaldo, sier Rio Ferdinand, da han ble bedt om å kommentere statistikken.

Ronaldo scoret to da Real Madrid fikk bukt med Dortmund-spøkelset:

I Champions League har Kane likevel en vei å gå for å nå opp til Barcelona- og Real Madrid-stjernene. Både Messi og Ronaldo står med syv hat trick i Champions League. Trippelen mot APOEL var Kanes første i turneringen.

Da får du med deg kampballen hjem:

– Han har bevist at han er her for å bli. For noen sesonger siden snakket alle om han kunne score 20 mål eller flere, som i de to første sesongene i Tottenham, påpeker Ferdinand.

Pep misfornøyd: – Ballguttene var trege

Ingen av spissene i Premier League har scoret flere mål enn Kane i alle turneringer i 2017:

Kane ble den syvende engelskmannen til å score tre i samme kamp i Champions League:

Og mens vi snakker om tallet tre; Harry Kane drømmer om å ta flere titler med Tottenham.

– Jeg vil vinne Premier League, Champions League, FA-cupen. Det er det vi prøver å gjøre, sier Kane, ifølge Daily Mail, etter tirsdagens maktdemonstrasjon.

PS: Tottenham og Real Madrid har seks poeng etter to kamper i Champions League-gruppe H, mens Dortmund og APOEL står med null.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball