Hovedinnhold

Mareritt for den norske landslagsbacken:

Omar Elabdellaoui involvert i tre Arsenal-scoringer

(Olympiakos - Arsenal 0-3) Det kunne blitt hans største triumf på fotballbanen. I stedet ble kvelden et mareritt for Omar Elabdellaoui (24).

Denne saken handler om:

Olympiakos-backen var involvert i samtlige tre Arsenal-scoringer. Alle for øvrig satt inn av samme mann: Olivier Giroud.

– Det er en fantastisk følelse. Det har ikke vært lett for oss i denne gruppen. Vi slet i de første kampene. I kveld viste vi mental styrke. Vi måtte gå sammen hundre prosent om det. Jeg føler lettelse, sier Giroud i et intervju vist på Viasat.

– Kanskje det er et heldig år for oss i Champions League – du vet aldri, sa Arsene Wenger lurt etter triumfen.

Dermed mislyktes han i å bli den første nordmannen siden John Arne Riise til å gå videre til åttedelsfinalen i Champions League.

Les også: Gamle United-helter sjokkert etter CL-exit

Fransk kjempe i Athen

På forhånd så det lyst ut for grekerne. Arsene Wengers mannskap måtte minst vinne 3-2 for å gå til åttedelsfinalen i verdens gjeveste klubbturnering.

Og hjemmelaget kjørte kampen i åpningsminuttene i Athen. Kostas Fortounis i bakken, men han fikk ikke det han prøvde på – straffespark. I stedet fikk han gult kort for filming.

Først midtveis i omgangen begynte Arsenal å kjempe seg inn i matchen. Et skudd fra Mathieu Flamini var et varsel om det franske skytset som skulle komme. Skuddet ble blokket og gikk videre i tverrliggeren.

Etter 29 minutter tok gjestene ledelsen. Omar Elabdellaoui var på etterskudd da Aaron Ramsey fikk ballen på venstrekanten. Han la inn foran mål der Olivier Giroud headet sterkt fra en noe trengt posisjon.  Roberto var på ballen, men fomlet den inn i mål. Svakt av Olympiakos-keeperen.

Giroud doblet ledelsen rett etter pause etter et nydelig forarbeid av Joel Campbell. Han fant franskmannen med en presis pasning, og nok en gang hang ikke Omar Elabdellaoi med da toget gikk. Målet sendte også Arsenal i føringen i kampen om avansement.

Elabdellaoui lagde straffespark

Etter 56 minutter var Walcott nær ved å skyte inn Arsenals tredje mål, men siktet var ikke fininnstilt. Ballen gikk utenfor.

To minutter senere var Olympiakos nær ved å score målet som kunne ha sendt grekerne videre. Fortounis dro seg innover i banen, skjøt fra nærmere 20 meter, men Petr Cech vartet opp med en god enhåndsredning.

Etter 66 minutter nådde marerittet sitt klimaks for Omar Elabdellaoui. Nordmannen kastet seg ned i bakken og handset innenfor 16-meteren. Han stoppet ballen og Arsenal fikk straffe mens Oslo-gutten fikk gult kort. Giroud satte sikkert inn det tredje målet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

<p>FRELSEREN: Olivier Giroud takker høyere makter, men alle Arsenal-fans kan takke franskmannen for avansementet i Champions League. Her har han nettopp scoret sitt andre mål mot Olympiakos.<br/></p>

FRELSEREN: Olivier Giroud takker høyere makter, men alle Arsenal-fans kan takke franskmannen for avansementet i Champions League. Her har han nettopp scoret sitt andre mål mot Olympiakos.

Foto: Alkis Konstantinidis, Reuters


Dermed måtte Olympiakos score tre mål for å gå videre fra gruppespillet. Grekerne var ikke i nærheten, og Arsene Wenger fortsetter sin imponerende statistikk i Champions League. Dette var den 16. gangen han ledet London-laget til overvintring i Europas fineste selskap.

– Det var lenge lite sannsynlig at vi skulle klare å gå videre fra denne gruppen, sier Arsene Wenger, som var svært fornøyd med costaricaneren Joel Campbell som benyttet muligheten godt da han fikk sjansen på grunn av Arsenals store skadeproblemer.

– Han har vist i kamp etter kamp at han har blitt sterkere. Han har ikke bare individuelle ferdigheter, han er også en lagspiller, mener Arsenal-manageren.

– Jeg synes det var en lagseier. Vi ble belønnet for det. De første 20-25 minuttene var ikke enkle, sier keeper Petr Cech til Viasat.

– Dette er bra for selvtilliten vår og de kommende kampene, sier Giroud.

– Arsenal var fantastiske i kveld, over hele banen. Vi visste at de hadde krutt fremover og det viste de i dag, sa Steven Gerrard i BT Sports Champions League-studio.


Det så langt lysere ut for landslagets høyreback tidligere i høst. Men den imponerende borteseieren mot Arsenal hjalp likevel ikke Omar Elabdellaoui videre.

Disse lagene er klare for åttendelsfinale (gruppevinnere uthevet): Real Madrid, Paris Saint-Germain, Wolfsburg, PSV, Atletico Madrid, Benfica, Manchester City, Juventus, Barcelona, Roma, Bayern München, Arsenal, Chelsea, Dynamo Kiev, Zenit, Gent.

Fått med deg denne? Elabdellaoui: – Mitt største fotballøyeblikk

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball