Hovedinnhold

Messi-dobbel da Cech måtte gi tapt

* Helten: – Fornøyde med å reise tilbake med et godt utgangspunkt
* Arsenal-manager Arsene Wenger innser exiten: – 2-0 betyr farvel

(Arsenal - Barcelona 0-2) Lionel Messi (28) hadde ikke scoret på Petr Cech (33) på 10 timer og 11 minutter. Så smalt det to ganger på 11 minutter.

Ifølge statistikktjenesten Opta hadde Arsenals rutinerte keeper hatt et nærmest merkelig godt tak på Lionel Messi. Frem til åttedelsfinalen i Champions League i London tirsdag kveld.

Smultringen som varte i 10 timer og 11 minutter fikk en brå slutt etter pause på Emirates.

VG LIVE: Vi fulgte kampen minutt for minutt her!

72 minutter ut i oppgjøret feide Barcelona fremover i en voldsom overgang. Luis Suarez fant Neymar som slo lekkert til kompisen Messi. Han ventet ut Cech på elegant vis og la ballen i det tomme buret.

– Jeg er skuffet fordi vi tapte kampen. Ikke fordi en av de beste spillerne noensinne endelig klarte å score på meg i den syvende kampen. Oppgaven ser vanskelig ut nå, men vi var gode frem til det første målet. Og scoring nummer to ble en smell for oss. Vi hadde noen gode sjanser og burde scoret, sier Cech i et intervju vist på Viasat 4.

Den tsjekkiske keeperen innrømmer at oppgaven nå er «vanskelig», men poengterer samtidig at det ble 0-2 og ikke 0-5 i London.

– Vi har en sjanse. Det eneste vi ikke klarte var å score. Når man møter en av de store favorittene må man utnytte sjansene. Det ble forskjellen. I den moderne fotballen kan man få så mye informasjon man vil før kampene, men kvaliteten på spillerne kan utgjøre en forskjell uansett, sier Cech som ga Messi en god klem etter kampslutt.

Les også: Juventus-comeback i dramatisk møte med Bayern München

Suarez i stolpen

Fire minutter før Messis første viste statistikken fra gigantduellen at gjestene hadde hatt ballen 70 prosent av tiden. Kort tid etter ledermålet traff Luis Suarez stolpen etter å ha blitt servert av Messi, men katalanerne var uansett ikke ferdige.

<p>NULLEN SPRAKK: Petr Cech innrømmer at CL-exiten ser nær ut.<br/></p>

NULLEN SPRAKK: Petr Cech innrømmer at CL-exiten ser nær ut.

Foto: Javier Soriano, Afp

Med syv minutter igjen på uret klønet Per Mertesacker det til i egen boks da han så ut til å velge en pasning til Mathieu Flamini og ikke klarering. Messi snappet kula foran innbytteren, som kun hadde vært på banen i 47 sekunder, ble lagt i bakken og dommeren blåste straffe.

Messi tok selv ansvar denne gangen, gikk frem og la ballen i hjørnet. Argentinerens åttende scoring mot Arsenal i karrieren.

Dermed gikk utgangspunktet for Arsenal fra vanskelig til mer eller mindre umulig foran returen på Camp Nou.

– Dette var en bra gjennomført kamp av oss. Vi spilte bra fotball og er fornøyde med å reise tilbake med et godt utgangspunkt, sier Messi i et intervju vist på Viasat 4.

– Vi var nære. Vi så ut til å ha kontroll og kjempet for å score da de tok ledelsen. Vi hadde ikke råd til å gi bort en slik kontring. Det var utrolig skuffende siden vi la så mye energi i dette. Så fort man gjør en feil, utnytter de den. Og vi gjorde grove feil på begge målene. Jeg er frustrert. Man ønsker at spillerne skal få en belønning. 2-0 betyr farvel, sier Arsenal-sjef Arsene Wenger i intervju med Viasats Jan Åge Fjørtoft.

Mener løpet er kjørt

Før pause så det likevel ikke like håpløst ut for engelskmennene. Barcelona klarte ikke få et eneste skudd på mål de første 45 minuttene. Det har ikke skjedd Luis Enriques gutter i Champions League siden november 2013.

Begge lag skapte store sjanser, men nærmest kom nok hjemmelaget midtveis da Aaron Ramseys skudd ble blokkert og ballen landet i bena på Alex Oxalde-Chamberlain. Alene på straffemerket avsluttet han mot mål, men en liggende Marc-André ter Stegen fikk avverget.

– Løpet er kjørt så det holder. Det vet alle, sier Rune Bratseth i Viasat-studioet.

– Glem den bortekampen. Få på stallfyllet. Og sats alt på å vinne Premier League, er oppfordringen fra sidemannen Morten Langli.

Så du denne? Spansk radiostasjon: Real Madrid har forsøkt å kjøpe Messi tre ganger

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball