Hovedinnhold

En av tidenes mest dramatiske dueller

<p>BAYERN-BRØLET: Thiago Alcantara har sendt Bayern opp i 3-2 og jubler med Kingsley Coman, den unge franskmannen som spilte en sentral rolle da Bayern kom tilbake. Foto: REUTERS</p>

BAYERN-BRØLET: Thiago Alcantara har sendt Bayern opp i 3-2 og jubler med Kingsley Coman, den unge franskmannen som spilte en sentral rolle da Bayern kom tilbake. Foto: REUTERS

«Mia san mia», vi er de vi er, er Bayern Münchens slagord – et bayersk mantra som handler om å ha en grunnleggende tro på seg selv og sin egen styrke.

Kanskje er det «Mia san mia» som gjør at Bayern er i kvartfinalen, etter 6-4 sammenlagt over Juventus og en av de beste og mest dramatiske dobbeltkampene Champions League har sett. Bayern sto opp fra det døde da et kvarter gjensto, og trodde på seg selv helt til Thomas Müller nikket inn 2-2-scoringen på overtid.

Og kanskje er det «Mia san mia» som gjorde at Bayern München og Pep Guardiola hadde troen på at 19 år gamle Kingsley Coman allerede nå var klar for spill på høyeste nivå, og derfor har lånt ham fra nettopp Juventus frem til sommeren 2017. Da Coman kom inn for gamlefar Xabi Alonso (34) etter pause, satte han bokstavelig talt voldsom fart i et Bayern-lag som hadde vært altfor avhengig av hva Douglas Costa hadde å finne på. Det var bare rett og riktig at den franske EM-jokeren selv fikk skru inn Bayerns 4-2-scoring.

<p>PEP-DRAMA: Han kom til Bayern for å vinne Champions League, men det holdt på å gå veldig galt mot Juventus. Foto: AFP</p>

PEP-DRAMA: Han kom til Bayern for å vinne Champions League, men det holdt på å gå veldig galt mot Juventus. Foto: AFP

Det som kunne blitt en av Pep Guardiolas verste kvelder som trener, snudde til en av de beste i løpet en av halvtime.

Spanjolen gjorde de rette grepene og vant trenerduellen mot Juve-trener Max Allegri, som tok ut sin bestemann Alvaro Morata da Juventus var 2-0 opp. Guardiola kastet også innpå Thiago Alcantara i ekstraomgangene, og han veggspilte med Thomas Müller før han plasserte inn 3-2.

Bayern München åpnet helt grusomt. Et lag som før jul så ut som verdens nest beste lag, veldig nær Barcelona, så ikke ut i det hele tatt i første omgang på et kokende Allianz Arena.

Fått med deg denne? Sjekk den økonomiske forskjellen

Etter bare fem minutter surret Guardiolas yndling David Alaba det til med en elendig klarering, og keeper Manuel Neuer viste igjen at han kan bli for overmodig i mål. Paul Pogba trillet enkelt Juventus i ledelsen. Et aggressivt «Juve» presset et fantasiløst Bayern i senk. Alvaro Morata ble feilaktig vinket av for offside da han løftet ballen over Neuer, før samme Morata tok med seg ballen over halve banen og dyttet til Juan Cuadrado, som skuddfintet og satte inn 2-0. Cuadrado hadde også en kjempesjanse før pause. Det kunne sett veldig stygt ut for Bayern.

(Saken fortsetter under videoklippet.)

Et fysisk sterkt Juventus bestemte fullstendig, og lite tydet på at Bayern skulle komme tilbake i 2. omgang. Isteden tråklet Alvaro Morata seg gjennom og  holdt på å kjempe inn 0-3. Men utrettelige, lynkjappe Douglas Costa ga seg ikke, prøvde og prøvde og fikk til slutt banket inn innlegget som Robert Lewandowski vakkert styrte i mål med hodet, et drøyt kvarter før slutt.

Da fikk Bayern München nye krefter, samtidig som Juventus så ut til å ha brukt opp de fleste av sine. Likevel virket det som om italienerne skulle slite seg videre, før Patrice Evra og Paul Pogba utilgivelig rotet med ballen i skummel posisjon. Coman slapp løs på høyresiden og det perfekte innlegget traff Thomas Müller på bakerste stolpe, 2-2 og 4-4 sammenlagt da klokken hadde rundet 90 minutter.

For Pep Guardiola kunne det blitt en marerittavslutning på tiden i Sør-Tyskland. I de to første sesongene hans ble Bayern rundspilt av henholdsvis Real Madrid og Barcelona i semifinalen. Ille, men til å leve med. Et tap i 8-delsfinalen, og med deler av hodet i den neste jobben i Manchester City, hadde vært helt krise. Da hadde de siste to månedene blitt svært slitsomme.

<p>Trond Johannessen.</p>

Trond Johannessen.

Bayern kommer trolig til å vinne ligaen igjen, kanskje også en cupseier, som i Guardiolas første sesong. Men det er ikke mer enn man forventer, særlig i disse moderne tider der klubben er mye større og rikere enn de andre.

Guardiolas ettermæle handler om Champions League-suksess, og han kunne endt opp med en svak 4'er eller noe i den duren på terningen. Eller for å si det på «bayernsk»: Ikke bra nok.

Isteden kan han fortsatt få terningkast 6.

Mia san mia.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball