Hovedinnhold

Atlético-stjernen i måltørke: – Noen ganger trenger man 10.000 sjanser

• Griezmann misbrukte kjempesjanse
• Omstridt utvisning: «God kveld, kampleder!»

(PSV – Atlético Madrid 0-0) De var i overtall i 25 minutter etter en kontroversiell utvisning, men klarte ikke å score. Nå er Atlético Madrid i trøbbel før returkampen i Madrid.

Det er ingen hemmelighet at andreplassen i La Liga er bedre til å forsvare seg enn til å angripe. Nå har Diego Simeones menn holdt nullen i 24 av de 38 kampene de har spilt denne sesongen.

Samtidig har det stort sett vært én mann som har scoret målene: Antoine Griezmann. Han har 19 fulltreffere, andreplassen på toppscorerlisten er Saúl Ñíguez med seks mål. Og når det ikke klaffer for den franske lysluggen, som nærmer seg en måned uten mål, blir det brått vanskeligere å vinne fotballkamper.

KVELDENS ANDRE KAMP: Nå skal City vise muskler i Champions League

Griezmann misbrukte kampens desidert største mulighet etter en halvtime, da chippen hans alene med keeper ble stoppet av en kjemperedning.

– Jeg hadde en stor sjanse i første omgang da jeg prøvde å chippe ballen, men dessverre fikk jeg ikke foten godt nok under ballen, og keeperen gjorde en fin redning. Det er synd, for det kunne tillatt oss å ta ledelsen. Alle spisser liker å score, men jeg skaper sjanser. Målene kommer. Noen ganger rører man knapt ballen, men scorer, og noen ganger trenger man 10.000 sjanser for å score. Jeg fortsetter å jobbe, sier Griezmann til beIN Sports etter kampen.

VG LIVE: Slik var kampen minutt for minutt

PSV-treneren tror på avansement

Bakover var Atlético Madrid like solide som vanlig, men på bortebane i Champions League er det viktigere å score enn å holde nullen. Når spanjolene ikke maktet å score – selv etter at PSVs Gastón Pereira ble utvist med midtveis i andre omgang – er 2014-finalistens fremtid i turneringen i fare. Det vil si, ikke hvis man skal tro trener Diego Simeone.

– Målene kommer. Det var en tøff motstander, men jeg stresser ikke. Jeg er ærlig når jeg sier at jeg føler meg trygg på avansement fordi vi har hjemmebane i returkampen, sier han.

– Vi presset dem fra start av, og vi skapte sjanser hele tiden. Vi var stort sett på deres banehalvdel. I 2. omgang kontrollerte vi kampen fullstendig, legger han til.

SOLBAKKEN: – Messis omstilling imponerer meg

Om tre uker, i Madrid, må Simeones menn score to ganger dersom PSV scorer ett. Nederlenderne får toppscorer Luuk de Jong tilbake fra suspensjon – da må Atléticos toppscorer også våkne.

– Han er en veldig viktig spiller for oss. Vi er glad for at han kan spille returkampen. Forhåpentligvis kan han utgjøre forskjellen, sier PSV-trener Phillip Cocu om de Jong i et Viasat-sendt intervju etter kamp.

Han tror på avansement i Madrid:

– Vi må tro på det. Vi tror på at vi har noe å kjempe for.

LES OGSÅ: SÅ sjeldent var Chelseas bortemål

Saken fortsetter under bildet!

TIDLIG DUSJ: Gastón Pereira blir vist det røde kortet av dommer Daniele Orstato under kampen mot Atlético Madrid (0-0). Rundt står Gabi og Koke.
TIDLIG DUSJ: Gastón Pereira blir vist det røde kortet av dommer Daniele Orstato under kampen mot Atlético Madrid (0-0). Rundt står Gabi og Koke. Foto: Peter Dejong, AP

Griezmann-tørke

Atlético Madrid gikk rett i strupen på hjemmelaget fra start av. Backen Juanfran fant den argentineren Luciano Vietto i bakrom, spissen chippet ballen elegant over keeper, men midtstopperen Jeffrey Bruma hadde tatt ut sikring og rakk å måke ballen vekk nærmest på målstreken.

Ei heller den andre Atlético-spissen, franske Antoine Griezmann, fikk det helt til da drømmemuligheten kom etter en halvtime. Lysluggen prøvde å vippe ballen over PSV-keeper Jeroen Zoet, men ble stoppet av en særdeles kvalifisert redning.

Måltørken til Griezmann, Atléticos soleklare toppscorer med 19 mål denne sesongen, nærmer seg nå en måned. Når andremann på toppscorerlisten er Saúl Ñíguez med seks mål, kan man kalle Griezmanns formdupp et lite handikap for Atlético Madrid.

Da PSV fosset i angrep like etter Griezmanns sjansemiss, og skapte tre strake kjempesjanser i en flipperspill-aktig sekvens, virket det som om kampen virkelig skulle ta av. Det ville ikke gjestene fra Madrid, og hvis de er ute etter å låse en kamp, så får de det som regel til: 23 av 37 kamper har endt uten baklengs for Diego Simeones lag denne sesongen. Dermed ble det ikke mer underholdning i første omgang.

LES OGSÅ: Atlético Madrid – Europas gjerrigste

«God kveld, kampleder!»

Andreomgangens første bemerkelsesverdige øyeblikk kom da Koke holdt på å skli ballen i eget mål på komisk vis, men den ukontrollerte manøveren endte heldigvis for gjestene på utsiden av stolpen.

Like etter en times spill gikk ballen i nettet for første gang, men Atléticos superstopper Diego Godín ble avblåst – helt korrekt – for nærmest å ha klatret på skuldrene til en PSV-spiller.

Gastón Pereiro fikk sitt andre gule kort da han ga Diego Godín en liten vinge i ryggen i en duell. Angrepsspilleren måtte dermed ta en tidlig dusj, selv om flere mente at han burde fått bli på banen.

– Gult kort for den, det stiller jeg meg tvilende til. Det er veldig, veldig strengt, vurderte Viasats ekspertkommentator Vidar Davidsen.

TV 2s Davy Wathne sa seg enig i det gjennom Twitter.

Men et stillestående, forsiktig og lite kreativt Atlético Madrid klarte ikke å utnytte overtallet de siste drøye 20 minuttene.

– Jeg er veldig fornøyd med resultatet. Når man spiller med ti mann mot et så stort lag. Vi gjorde en helvetes jobb. 0-0 er et godt resultat for oss. Det blir en tøff kamp i returen, men vi skal kjempe, sier PSV-trener Phillip Cocu.

Dermed er lagene like langt når returkampen spilles i Madrid om en uke – selv om Atlético sikkert hadde foretrukket å ta med seg et verdifullt bortemål hjem.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball