Hovedinnhold

Berg til VG: - Vi er sjokkert

*Berg: Legia Warszawa skal anke Champions League-dommen
*Deila syns synd på den polske klubben

<p>SJOKKERT: Henning Berg mener UEFAs håndtering av saken der klubben hans er kastet ut av Champions League er under enhver kritikk.<br/></p>

SJOKKERT: Henning Berg mener UEFAs håndtering av saken der klubben hans er kastet ut av Champions League er under enhver kritikk.

Foto: Kacper Pempel, Reuters
Henning Berg sier han er sjokkert over UEFAs håndtering av saken, etter at klubben er kastet ut av Champions League.

Denne saken handler om:

Legia Warszawa slo Ronny Deilas Celtic 6-1 over to kamper, men ettersom klubben har gjort en administrativ feil er de likevel ikke med i trekningen av play off-kampene til Champions League. Henning Berg er nå opprørt da han prater med VG rett før trekningen av play off-kampene starter, med Celtic som et av lagene.

- Vi er sjokkert. Vi har slått Celtic over to kamper. Men fordi en liten teknisk feil er gjort av noen i administrasjonen hos oss, skal det bestemme om vi kan spille Champions League eller ikke. Det blir helt feil. Klubben handlet i god tro, sier Berg til VG.

- Sto over tre kamper

Den norske Legia-treneren forteller at spilleren, Bereszynski, som UEFA har slått fast ikke var spilleberettiget,  sto over de tre første kampene i Europa før han kom innpå i den fjerde kampen de siste fire minuttene mot Celtic. Han var da ikke meldt på i den forrige kvalifiseringsrunden mot St. Patrick. Det skulle han ha vært selv om han måtte sone etter rødt kort i fjorårets Europacup-spill. UEFAs regler sier at en spiller ikke kan sone en kamp der han ikke er meldt på som spiller.

Henning Berg reagerer og forklarer her hva som er bakgrunnen for hendelsen.

- Han har spilt seriekamper og Supercup før kampene mot St. Patrick og i seriekamper før og etter Celtic-kampene. Fotballmessig har han vært skadefri og Legia-spiller. Men klubben klubben førte ham ikke opp på listen som 25. mann mot St. Patrick fordi han var suspendert. Han var meldt på mot Celtic da vi visste vi kunne bruke ham i returkampen. Det var også en situasjon i 2010 der det ungarske laget Debrecen brukte en spiller spiller som ikke var registrert, men hvor de handlet i god tro og fikk en bot, sier Berg.

Deila føler med Berg

Ronny Deila pratet med pressen etter at laget erstattet Legia Warszawa og trakk Maribor fra Slovenia i dagens play off-trekning til Champions League.

- Det føles veldig rart, må jeg innrømme. Jeg synes veldig synd på Legia, sier Deila ifølge klubbens offisielle twitter-konto.

- Dette er slik UEFA tenker og dette er avgjørelsen de har tatt. Jeg er manager så nå forbereder jeg meg til møtet med Maribor, sier Deila.

Berg sier at de skal anke saken og «gå hele veien» i systemet.

- Vi har egentlig en mye sterkere sak enn Debrecen og vi skal anke den hele veien. Fordi selv om klubben administrativt har gjort en liten teknisk feil har spilleren faktisk stått over de tre første kampene i Europa og dette hadde ingen innvirkning på resultatet. Og at de skal gjøre av vi ikke kan kjempe om Champions League-plas er sjokkerende, sier Berg.

Artikkelen fortsetter under bildet

<p>YDMYKET CELTIC: 6-1 mot Celtic over to kamper skapte opprørt stemning i Skottland. Her scorer Legia-spilleren  Michal Kucharczyk i returkampen denne uken.<br/></p>

YDMYKET CELTIC: 6-1 mot Celtic over to kamper skapte opprørt stemning i Skottland. Her scorer Legia-spilleren  Michal Kucharczyk i returkampen denne uken.

Foto: Jeff Holmes, Ap

Samler laget i ettermiddag

Han har ikke pratet med noen av spillerne enda og sier at laget samles til trening i ettermiddag. Han mener andre klubber har gjort langt større og mer bevisste feil og ikke vært i nærheten av å bli straffet på samme måte.

- Tror du play off-kampen spilles uten Legia Warszawa?

- Det vet jeg ikke. Vi skal protestere og anke og kommer til å ta saken hele veien. Dette er ikke de verdier europeisk fotball bør jobbe etter, sier Berg.

Han ser en stor mulighet gå fløyten til å utvikle laget sportslig. Økonomisk går også mange titalls millioner kroner potensielt fløyten. Celtic som i dag var med i trekningen i stedet for den polske klubben er nå trukket mot Maribor fra Slovenia.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball