Hovedinnhold

Mourinho: - Målet skulle vært annullert

* Bratseth og Myhre er ikke enige med Fjørtoft og Mourinho
* Mario Gomez avgjorde kampen i siste spilleminutt

(VG Nett) (B. München-R. Madrid 2-1) Her hamrer Franck Ribery (28) ballen i mål - mens lagkameraten hans står i offsideposisjon.

Denne saken handler om:

Det var spilt et drøyt kvarter av den første Champions League-semifinalen mellom Bayern München og Real Madrid da episoden oppsto:

Gjestene fra Spania maktet ikke å klarere skikkelig etter et tysk hjørnespark. Ballen havnet hos Franck Ribery på ti meter. Han fulgte opp med å banke ballen i mål.

I offsideposisjon foran Real-keeper Iker Casillas sto imidlertid Bayern München-spiller Luiz Gustavo. Dommertrioen mente åpenbart at han ikke var med i spillet.

- Det første målet var en klar offside. Men sånt aksepterer jeg, jeg skal ikke klage. Dommerne gjorde så godt de kunne, sa Real-trener José Mourinho og trakk på skuldrene etter kampslutt.

VGTV:  Se og døm selv!

I sutdioet til den norske TV-kanalen Viasat Fotball var Jan Åge Fjørtoft enig med Mourinho: Han mente at scoringen burde vært annullert, og hevdet at han fikk SMS-støtte fra toppfotballsjef Nils Johan Semb.

Men Fjørtoft møtte også motstand:

- Det er lov å stå i offside dersom han ikke påvirker spillet. Så er spørsmålet: Gjør han det? Han påvirket ikke spillet, selv om han sto i offside, resonerte tidligere landslagskeeper Thomas Myhre.

- Han står ikke i ballbanen. Det er ikke noen tvil om at Casillas ser ballen hele veien, istemte Rune Bratseth - som i likhet med Fjørtoft har bakgrunn fra tysk fotball som aktiv.

VG LIVE: Fyldig referat fra kampen

Idet lagene gikk til pause ledet dermed Bayern München med ett mål, etter en underholdende forestilling på Allianz Arena sør i Tyskland.

Én av dem som fikk mest skryt på dette tidspunktet i kampen, var dommer Howard Webb - den kontroversielle scoringen til tross.

- Har Webb trent vekter? Han ser råsterk ut, tvitret Manchester United-stjernen Rio Ferdinand fra TV-stolen i England i pausen.

SPANSK GLEDE: Mesut Özil og Karim Benzema (t.h.) etter utlikningen til 1-1. Foto: AFP
SPANSK GLEDE: Mesut Özil og Karim Benzema (t.h.) etter utlikningen til 1-1. Foto: AFP

Real svarte

Real Madrid skapte flere gode muligheter før pause, og fortsatte etter hvilen. Belønningen kom forholdsvis kjapt.

Først misbrukte Cristiano Ronaldo en enorm sjanse åtte minutter ut i andreomgangen. Men bare ti sekunder senere, i det samme angrepet, spilte han fri lagkamerat Mesut Özil, som fikk en såre enkel jobb med å bredside ballen i et tomt mål fra en halvmeters hold.

Og dermed sto det 1-1 på måltavla i Tyskland.

Måljegeren Mario Gomez misbrukte en enorm sjanse fra fem meters hold for Bayern München midtveis i andreomgangen.

I sluttminuttene fortsatte tyskerne å presse på for å få vinnermålet. Det ble en nerverpirrende affære.

Avgjorde i siste spilleminutt

Mario Gomez ropte først febrilsk på straffespark i sluttminuttene, uten at dommer Webb ga ham medhold. Bayern München-spissen svarte med å hamre den ene hånda si i gressmatta i pur frustrasjon.

Men sinne ble raskt til glede: Bare minuttet senere kom tyskerne seg rundt på høyrekanten. Ballen ble slått hardt og lavt inn foran mål. Der kom - selvfølgelig - Gomez i høy fart og skled inn 2-1-målet.

Scoringen kom i kampens siste spilleminutt, og reddet på mange måter kvelden for Bayern München.

For nå er kampen om en finaleplass i årets Champions League vidåpen foran returkampen på spansk jord.

- Det var en flott semifinale. I andreomgang ble det mer slåssing enn fotball, men før pause var det flott spill. Kampen hadde alt. Det andre målet var ikke fair, men sånn er fotball, og det kan man ikke si noe imot, sier Mourinho - som var i tilsynelatende godt humør etter tirsdagens tap.

- Når alt kom til alt så synes jeg vi fortjente å vinne. Resultatet er bra, men det gjenstår å se om det er godt nok, oppsummerte Bayern Münchens Arjen Robben.

1-1: Her setter Mesut Özil ballen enkelt i åpent mål bak en utspilt Bayern-keeper like etter pausen. Foto: Reuters
1-1: Her setter Mesut Özil ballen enkelt i åpent mål bak en utspilt Bayern-keeper like etter pausen. Foto: Reuters

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball