Hovedinnhold

Drogba: - Det er bare helt utrolig

* Drogba og Cech skaffet straffesparkkonkurranse - og avgjorde det hele selv
* Arjen Robben misset på straffespark i ekstraomgangene

(VG Nett) (B. München-Chelsea 1-1, 3-4 e. str.) Keeper Petr Cech reddet hele tre straffespark. Så scoret Didier Drogba på det som kan ha vært hans aller siste spark på ballen som Chelsea-spiller. Og dermed vant Londonklubben Champions League lørdag kveld.

Denne saken handler om:

Først stanget Drogba inn utlikningen i det 88. minutt, slik at Chelsea sikret seg ekstraomganger. Deretter vartet keeper Petr Cech opp med å redde et straffespark fra Arjen Robben i første ekstraomgang.

Hver gang Chelsea var i ferd med å tape, slapp de unna med skrekken.

- Vi har prøvd i år etter år. Jeg har vært her i åtte år. Aldri gi opp før det er over! Dette er bare helt utrolig, sier Didier Drogba i et intervju vist på Viasat 4.

Til slutt måtte det straffespark til for å avgjøre lørdagens uhyre dramatiske Champions League-finale.

VGTV: Se scoringene her!

Der bommet både Ivica Olic og Bastain Schweinsteiger for Bayern München.

Plutselig kunne Didier Drogba - hvis kontrakt går ut til sommeren - avgjøre hele finalen. I sin kanskje siste kamp for Chelsea, på sitt kanskje siste spark på ballen som spiller for klubben, så scoret ivorianeren.

Og dermed var seieren et faktum.

- Jeg unner Chelsea seieren etter å ha vært med på dette nivået i så mange år, sa Viasat-kommentator Rune Bratseth like etter kampen.

DEPPET: Bastian Schweinsteiger (t.h.) og Philipp Lahm. Foto: AP
DEPPET: Bastian Schweinsteiger (t.h.) og Philipp Lahm. Foto: AP

Drogba hadde reddet ekstraomganger, Ceck reddet tre straffespark - og samme Drogba satte inn avgjørelsen. De to klubblegendene kunne ikke regissert det hele på mer dramatisk vis.

Chelsea tok sin første Champions League-seier - med styrtrike Roman Abramovtisj på tribunen i Tyskland.

- Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg vet virkelig ikke hva jeg skal si. Jeg var så stolt av alle da vi utliknet. For det var ikke lett. I straffesparkkonurransen var jeg nær på den den første ballen, og tenkte at jeg ville redde én iallfall. Og så fikk jeg to! gliser Cech i et Viasat-intervju på indre bane.

Mens Chelsea-spillerne gikk bananas på indre bane idet Drogba avgjorde, så deppet de tyske motspillerne tilsvarende.

HER LØFTER TERRY POKALEN: John Terry i Tyskland lørdag kveld. Foto: AP
HER LØFTER TERRY POKALEN: John Terry i Tyskland lørdag kveld. Foto: AP

- Slik er fotball. Man har ofte sett at det ikke alltid er det beste laget som får løfte pokalen. Det er vanskelig å beskrive skuffelsen i ord, sa Bayern-spissen Thomas Müller.

Tysk dominans

Det så imidlertid ikke så lyst ut fra start:

Arjen Robben, Thomas Müller og Mario Gomez: Bayern München skapte flere gedigne sjanser i førsteomgangen. Chelsea var i trøbbel gang på gang, men slapp unna med hjertet i halsen - og fortsatte med Champions League-finalen uten å makte å stå høyere på banen.

Da lagene gikk til pause sto det 16-2 i avslutninger til Bayern München. Tyskerne hadde hatt åtte cornere. Chelsea ingen.

Den voldsomme forskjellen fortalte det meste om hva som hadde skjedd ute på gressmatta på Allianz Arena: Hjemmelaget hadde vært fullstendig overlegne.

Bildespesial: Se bilder fra finalen

REDDET STRAFFE! Her redder Chelseas Petr Cech straffesparket fra Arjen Robben. Foto: AFP
REDDET STRAFFE! Her redder Chelseas Petr Cech straffesparket fra Arjen Robben. Foto: AFP

Det tyske fyrverkeriet startet midtveis i førsteomgangen. Da gled Arjen Robben gjennom Chelsea-forsvaret, og fyrte av lavt mot nærmeste hjørne. Petr Cech reddet, før ballen spratt opp i krysstanga bak ham.

Deretter hamret Thomas Müller ballen like utenfor på hel volley fra 12 meter, før storscorer Mario Gomez fikk en eventyrlig sjanse minuttet før pause. Idet Chelsea-forsvaret ble fintet effektivt vekk, skulle superspissen bare plassere ballen i nettet fra 16 meter. Men Gomez tok på seg ryggsekken idet han skjøt, og ballen føk himmelhøyt over.

Da gikk det enda et «puh» gjennom de engelske supporterne på tribunen. Kanskje ikke så rart: Gomez, som har scoret vanvittige 41 mål for Bayern München denne sesongen, kom stadig nærmere.

VG LIVE: Fyldig kampreferat

Annullerte Bayern-scoring

Etter pause gikk det bare sju minutter før Franck Ribery satte ballen i åpent mål - bare for å oppleve at linjemannen hadde vinket ham av for offside.

Franskmannen sto i offside da Bayern-kompis Arjen Robben fyrte av skuddet som endte i bena på Ribery.

Men Bayern München skulle få sitt å juble for: Med bare sju minutter igjen å spille lempet tyskerne ballen inn mot bakerste stolpe i Chelsea-boksen.

Der dukket Thomas Müller opp. Han stanget ballen ned i bakken, opp i tverrliggeren - og i nettet bak Petr Cech. På tribunen eksploderte hjemmefansen.

På sidelinja trodde Chelsea-klanen at Champions League-seieren var i ferd med å bli en stadig fjernere drøm.

Helt til Chelsea fikk sin første corner for kvelden med to minutter igjen å spille. Da tente Didier Drogba håpet med en kraftheading opp i nærmeste kryss.

1-1 ga ekstraomganger, straffesparkkonkurranse - og ellevill engelsk jubel.

- Bayern München gjorde en svært god kamp, og de hadde nok flere sjanser enn oss. I straffesparkkonkurranser trenger man litt flaks, og i kveld var vi litt heldigere enn Bayern, sier Chelsea-manager Roberto di Mateo.

- For oss og for klubben er dette en historisk seier. Det er første gang Chelsea vinner mesterligaen, og dette skal feires ordentlig, lover italieneren.

PS! Chelsea-seieren betyr at Tottenham ikke får spille kvalifisering til Champions League-kommende sesong. Chelsea tar istedet Englands fjerde plass i turneringen som regjerende mestere.


Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball