Hovedinnhold

Dan Eggen om Zlatan-utblåsning: - Bare sprøyt!

Norske eks-proffer fnyser av den svenske stjernespissens dommertirade

(VG Nett) Zlatan Ibrahimovic (30) kritiserte dommerne etter 1-3-tapet mot Barcelona på Camp Nou, men får lite støtte hos tidligere Spania- og Italia-proffer.

Denne saken handler om:

- Det Zlatan sa i intervjuet er bare sprøyt! Han var varm i toppen etter kampen. Det er ikke sikkert alle spillerne så nøyaktig hva som skjedde. Så blir det litt klaging og tenningsnivået er høyt, og da blir ikke alle påstander i etterkant riktige. Det mener jeg Zlatan er litt offer for her, sier Eggen, som har spilt i Celta Vigo og Alavés, til VG Nett.

Ibrahimovic var kritisk både til straffen Sergio Busquets fikk i duell med Alessandro Nesta på stillingen 1-1, og at han selv ikke fikk straffe i andre omgang. Svensken fortalte også at han nå forstår José Mourinhos uttalelser om at Barcelona favoriseres av dommerne på Camp Nou.

- Han må ikke trekke inn Mourinho. Mourinho har en psykologisk agenda og er kun ute etter én ting: Fordel fra dommerne i neste kamp. Han legger press på dem ved at alle feil blir hauset opp, sier Eggen.

VGTV: Se intervjuet med Zlatan her 

Tidligere Milan-spiller Stein Nilsen er uenig med Ibrahimovic.

- Uttalelsene hans er bare én måte å prøve å forklare Barcelonas suverenitet på. Jeg har ikke en følelse av at Barcelona får fordeler når de spiller på hjemmebane, kommenterer han.

Heller ikke tidligere Sevilla-spiller Frode Olsen mener Zlatan har en spesielt god sak.

- Slike kommentarer blir bare flåsete, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SPANIA-PROFF: Frode Olsen, her i aksjon for Sevilla i La Liga i 2000, mener ikke Barcelona får straffer lettere enn andre. Foto: Scanpix
SPANIA-PROFF: Frode Olsen, her i aksjon for Sevilla i La Liga i 2000, mener ikke Barcelona får straffer lettere enn andre. Foto: Scanpix

- Ikke Barcelona-fordel

Ingen av de tre sitter med en følelse av at Barcelona blir favorisert av dommerne når de spiller hjemmekamper. Og både Dan Eggen og Frode Olsen har spilt på Camp Nou.

HAR SLÅTT BARCELONA: Dan Eggen har vært med å slå Barcelona på Camp Nou, og mener ikke de blir favorisert av dommerne på hjemmebane. Foto: Jan Petter Lynau, VG
HAR SLÅTT BARCELONA: Dan Eggen har vært med å slå Barcelona på Camp Nou, og mener ikke de blir favorisert av dommerne på hjemmebane. Foto: Jan Petter Lynau, VG

- Det har jeg ikke lagt spesielt merke til, men mine kamper har vært i annen setting enn CL-kvartfinale. Jeg har vært med på å slå Barcelona, men ikke i en kamp der det er så mye på spill. Store lag vil alltid ha en psykologisk fordel, sier Eggen.

APP: Test VG Sportens mobilapp her 

- Når motstanderen er så god som Barcelona, blir det mange situasjoner inne i feltet. Da får man straffespark etter hvert. Det er naturlig. Jeg mener ikke Barcelona har noen fordel, og det er ikke bare de som får pepper etter hjemmekamper. Mange snakker om at Manchester United får mange straffer, og at det legges til for mye tid på Old Trafford. Jeg mener det er en måte å forklare at eget lag ikke strakk til, kommenterer Olsen.

- Klare straffespark

Barcelona fikk to straffespark i gårsdagens Champions League-kvartfinale mot Milan, mens Zlatan selv følte seg snytt for straffespark.

- Jeg må innrømme at jeg så ikke situasjonen. Jeg skiftet bleier, kommenterer Dan Eggen.

- Jeg var og hentet meg en kopp kaffe, sier Nilsen og legger til:

TVILSOM: Tidligere Milan-spiller Steinar Nilsen mener Zlatan Ibrahimovic fort kunne fått straffe mot Barcelona, men at dommerens avgjørelse var helt grei. Foto: Hallgeir Vågenes, VG
TVILSOM: Tidligere Milan-spiller Steinar Nilsen mener Zlatan Ibrahimovic fort kunne fått straffe mot Barcelona, men at dommerens avgjørelse var helt grei. Foto: Hallgeir Vågenes, VG

- Jeg er litt usikker, men jeg la merke til at det ikke var så mye diskusjoner i etterkant. Det var nok en grei avgjørelse, selv om situasjonen var litt tvilsom.

- Den kan diskuteres, men jeg sitter med en følelse av at Zlatan ble snytt for et straffespark, mener Olsen.

VGTV: Se straffesituasjonene her 
BILDEGALLERI:  Se kampen i bilder her 

Men at Barcelona skulle hatt to straffespark er de tre enige om.

- Det er hardt og tøft å dømme straffe på den andre, men det var et klart straffespark, sier Olsen, og får støtte av de to andre.

- Men jeg skjønner også Zlatan og Milan. Nesta blir satt ut av spill av Puyol, legger Nilsen til.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball