Hovedinnhold

Britiske medier tok av: «Can Nou believe it?»

DEPPET: Lionel Messi fortvilte etter at Barcelona røk ut av Champions League tirsdag kveld. I engelske The Sun trodde de knapt nok det de så. Foto: AFP/skjermdump The Sun
DEPPET: Lionel Messi fortvilte etter at Barcelona røk ut av Champions League tirsdag kveld. I engelske The Sun trodde de knapt nok det de så. Foto: AFP/skjermdump The Sun
The Sun satte ordspill på tankene til alle britiske fotballfans etter Chelseas fantastiske forsvarsverk på selveste Camp Nou tirsdag.

Denne saken handler om:

Chelsea sto imot til sammen 180 minutter med hele Barcelonas stjernemannskap i konstant angrep og sikret mirakuløst finalebillettene til Allianz Arena i München 19. mai.

Den mesterlige forsvarsbragden i Champions League-semifinalen ble hyllet av forbausede britiske medier dagen derpå.

«Can Nou believe it?» var overskriften i tabloide The Sun. «Det kunne ikke skje. Kunne ikke skje», mente The Mirror, som beskrev øyeblikket som «Blue Heaven» (blå himmel).

Den svært så heldige 1-0-seieren på hjemmebane forrige uke skulle bli et mareritt å forsvare. Og marerittet kom. For Barcelona.

Mot to bunnsolide forsvarslinjer og en fantastisk Petr Cech i mål, sto verdens beste fotballag og stanget. Og stanget. Og stanget.

Verdens beste fotballspiller, Lionel Messi, brente en håndfull med opplagte målsjanser, inkludert et straffespark.

Det skulle ikke ha vært mulig. Iallfall ikke da en hodeløs kaptein John Terry ble vist i garderoben i første omgang. Men det var mulig.

The Mirror fortsatte: «Ikke mot Barcelona på Camp Nou. Ikke med bare ti mann på banen i nesten en time mot planetens beste lag. Men på en eller annen måte, i en natt der selv troen ble overrumplet, var alt som skal være snudd på hodet.»

Tidligere Chelsea-spiller Pat Nevin mente opplevelsen var en av de mest minneverdige europacupkveldene noensinne.

- Jeg er sikker på at noen Liverpool-fans vil utfordre den påstanden og hevde at en spesiell finale (2005) var størst etter at de slo tilbake fra 0-3. Men denne kampen hadde absolutt alt. Det var bare utrolig, mente Nevin.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball