Hovedinnhold

Børrestad: - Finalen er like viktig for Tottenham

* Spurs mister Champions League-plassen om Chelsea vinner
* Eksperter til VG Nett: - Bayern München vinner finalen i kveld

(VG Nett) Kuriøst nok: Kveldens Champions League-finale betyr nesten like mye for hele tre lag.

Denne saken handler om:

- Det har blitt sånn. Når man vet hvor mye penger en plass i Champions League er verdt, sier viktigheten seg selv. Jeg vet ikke om Tottenham klarer å beholde de beste spillerne dersom de ikke spiller i det beste selskap til neste år, sier Tottenham-supporter - og Premier League-programleder - Jon Hartvig Børrestad til VG Nett.

VGTV DIREKTE: Foppall spesial under Champions League-finalen 

VG LIVE 20.45: Følg Bayern München-Chelsea 

Dersom Bayern München vinner i kveld, kan Tottenham-fansen juble for kvalifisering til neste sesongs Champions League.

Med tap vil skuffelsen være enorm: Da snapper Chelsea plassen som regjerende mester. England skal bare ha fire plasser i turneringen. Dermed blir Tottenham, som endte på fjerdeplass i Premier League, skadelidende.

- Den enes brød, den andres død. Det ville vært for dumt å legge skjul på at denne finalen er like viktig for Tottenham, fortsetter han.

SPURS-SUPPORTER: Jon Hartvig Børrestad. Foto: TV 2
SPURS-SUPPORTER: Jon Hartvig Børrestad. Foto: TV 2

Sikker på Bayern-seier

Selv om Børrestad ikke tar noe for gitt, føler han seg trygg på at Tottenham får den hjelpen de trenger fra Bayern München.

- Chelsea er uten sin store formspiller Ramires, de har et usikker stopperpar og mangler lederen sin i John Terry. I tillegg spiller Bayern på hjemmebane, og de er et undervurdert lag, sier han.

- Bayern er et fantastisk fotballag, med strek under lag, mener Børrestad.

- Men skulle Chelsea vinne...?

- Er du Tottenham-supporter er du vant med opp- og nedturer. Jeg pleier å si at det er som at kjæresten din er utro annenhver helg. Ingen Tottenham-supportere tar noe for gitt.

- Jeg tror nok ikke det er det første Chelsea-spillerne tenker på om de vinner. Men etter hvert kan de nok bruke det til å mobbe andre.

TROR PÅ BAYERN MÜNCHEN: Henning Berg. Foto: Nils Bjåland
TROR PÅ BAYERN MÜNCHEN: Henning Berg. Foto: Nils Bjåland

- Dersom Chelsea taper da?

- Da er det tett på krise for en klubb som Chelsea. De skal kjempe om Premier League- og Champions League-tittelen hvert år. Å ende opp uten Champions League-plass er ikke bra. Det er et steg tilbake, da teller finaleplassen ingenting.

«Alle» tror på Bayern München

Før kampstart kan Jon Hartvig Børrestad og andre nervøse Tottenham-supportere glede seg over følgende: De fleste eksperter tror Chelsea får det tøft i kveld.

Spillselskapene gir rundt 4,5 ganger innsatsen dersom det blir engelsk jubel ved ordinær spilletid i München.

Heller ikke profilerte fotballeksperter VG har vært i kontakt med, tror på Chelsea:

- Bayern München vinner finalen, fordi de er et bedre lag enn Chelsea. Dette er seieren Bayern har ønsket seg mest i
hele år. Chelsea har enkeltspiller som kan prestere, men der uten lagkaptein Terry og kommer til å bli presset enormt her, sier Davy Wathne.

FÅR SVAR: I dag får Tottenham-manager Harry Redknapp endelig svar på om det blir spill Champions League neste sesong. Foto: Afp
FÅR SVAR: I dag får Tottenham-manager Harry Redknapp endelig svar på om det blir spill Champions League neste sesong. Foto: Afp

Han er ikke alene om å tro på tysk «hjemmeseier»:

- Bayern vinner på straffesparkkonkurranse. I utgangspunktet er tyskerne klare favoritter, men mye kan skje i en enkeltstående finale. Jeg tror neppe Bayern var særlig fornøyde med å slippe inn fem mål i den tyske cupfinalen. De stiller imidlertid med best tenkelige mannskap her i denne finalen, sier Jan Åge Fjørtoft - som har en fortid som spiller i både England og Tyskland.

Tidligere Manchester United-stopper Henning Berg mener Bayern München er et bedre lag enn Chelsea.

- Jeg tror Chelsea vil bli spilt lave. Det vil overraske meg mye dersom ikke Bayern har styringen her. Chelsea, som i tillegg mangler John Terry, er ikke gode nok til å forsvare seg. På denne annen side; kan de slå Barcelona så er ikke dette helt umulig heller, sier Berg.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball