Hovedinnhold

Bayern-bossens stikk til fansens keeperhets

* Hoeness: - Håper nå også at de i München forstår hvorfor vi hentet Neuer

TO VERDENER: Til venstre ses Manuel Neuer som redder straffe fra Kaká (8) og Cristiano Ronaldo (7) i går. Til høyre ses plakater fra Bayern-fansen med budskapet som kan oversettes til «Ingen Neuer» fra kampen Schalke 04 - Bayern München våren 2011 - mens ryktene om en overgang var hete. Foto: AFP/Sampics/Corbis/ - montasje: VG Nett
TO VERDENER: Til venstre ses Manuel Neuer som redder straffe fra Kaká (8) og Cristiano Ronaldo (7) i går. Til høyre ses plakater fra Bayern-fansen med budskapet som kan oversettes til «Ingen Neuer» fra kampen Schalke 04 - Bayern München våren 2011 - mens ryktene om en overgang var hete. Foto: AFP/Sampics/Corbis/ - montasje: VG Nett
(VG Nett) Han har vært hatet av enkelte egne fans, men etter disse redningene håper Bayern-sjef Uli Hoeness alle supporterne trykker Manuel Neuer (26) til sine bryst.

Denne saken handler om:

- Neuer var verdensklasse i straffesparkkonkurransen, sa Hoeness til tyske Sky umiddelbart etter at Bayern Münchens finaleplass på bekostning av Real Madrid var sikret i går kveld.

VGTV:  Se høydepunktene her!

På typisk tysk vis leverte keeperen en strålende straffesparkkonkurranse på Santiago Bernabeu. To redninger på spaniernes to første forsøk - pluss at Sergio Ramos følte så sterkt press i mann mot mann-duell mot keeperen at han sendte den siste Real-straffen himmelhøyt over mål - gjorde Neuer til en av de største heltene i Madrid i går.

Fikk oppførselsliste av fansen

Men ikke alle supporterne liker 26-åringen fra Gelsenkirchen, som Bayern München hentet fra Schalke 04 før årets sesong. Årsak: De ønsker ikke spillere fra rivalklubben i Bayern-farger, og spesielt i starten av årets sesong opplevde Neuer å se egne fans med bannere på tribunen under kamp. «Du kan redde så mange baller du vil, vi vil aldri akseptere deg i vår drakt» og «Hoeness, du har forrådet oss», var to av budskapene.

De mest ytterliggående supporterne lagde til og med en fem punkts liste som de mente Neuer måtte forholde seg til hvis de skulle anerkjenne han som klubbens keeper.

Og på klubbens generalforsamling i fjor høst buet enkelte da landslagskeeperens navn ble nevnt.

Men etter en strålende sesong, som foreløpig ble kronet mot José Mourinhos hjemmefavoritter i går, kom stikket fra Bayerns mektige mann:

- Jeg håper nå også at de i München forstår hvorfor vi hentet Neuer, sa Hoeness i Madrid i går kveld.

Allerede 19. november i fjor gikk Bayern München-presidenten i strupen på kritikerne.

- Hvis noen hevder at denne overgangen var feil, så får de bare holde seg hjemme. Manuel Neuer er den beste keeperen i verden, og han har en personlighet som passer inn i FC Bayern like god som noen andre. Han har ikke bare gode hender, men et godt hode, og det har vært mange spillere her som ikke har vært like evnerike, sa Hoeness til sport.de.

NUMMER ÉN: Manuel Neuer jubler etter en strafferedning i går. Foto: Stephen Pond, PA Photos
NUMMER ÉN: Manuel Neuer jubler etter en strafferedning i går. Foto: Stephen Pond, PA Photos

Mener kun få misliker ham

Mathias Kraft i den norske Bayern München-supporterklubben forklarer at det bare er igjen noen få supportere som nå sliter med å se Neuer i klubbens drakt.

- Han er likt av de fleste, men det er en liten fraksjon av ultra-fansen som ikke liker at det kom en Schalke-spiller. Men jeg tror de fleste er tilhengere av ham nå, han er jo verdens beste keeper, sier Kraft til VG Nett.

Han så favorittlaget gå til finalen i Champions League - som spilles på hjemmebanen Allianz Arena - fra Viasats studio i Oslo i går.

- Kampen i går var som en berg- og dalbane jeg aldri har vært borti før. Nå har jeg en magefølelse på seier i finalen, sier Kraft.

Også Real Madrids keeper Iker Casillias reddet to forsøk fra ellevemeteren. Ifølge Bayerns styreformann Karl-Heinz Rummenigge innrømmet hans kollega hos motstanderklubben at det er tyskerne som har den beste keeperen.

- Reals president Florentino Perez satt ved siden av meg, og sa at Manuel Neuer er verdens beste keeper, sa Rummenigge til goal.com etter kampen.

Selv fulgte han opp:

- Jeg elsker Neuer!

APP: Last ned VG Sportens app her!


Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball