Hovedinnhold

Van Persie: - Dette er en vits

Dramatisk utvisning da Barcelona kjørte over Arsenal

(VG Nett) (Barcelona - Arsenal 3-1, 4-3 sammenlagt) To mål av Lionel Messi sendte Arsenal ut av Champions League. Men utvisningen av Robin van Persie vil bli diskutert.

Denne saken handler om:

Van Persie fikk sitt andre gule kort før timen var spilt etter å ha skutt utefor etter at han hadde blitt avblåst for offside.

- Dette er en vits, sier van Persie til Viasat.

VG LIVE: Vi fulgte kampen direkte!

Han får støtte av kanalens studioekspert, Rune Bratseth:

Sportsbloggen: Bare en grunn til å klage

- Veldig unødvendig, mener den tidligere stopperkjempen.

VGTV: Se hendelsen og andre høydepunkter her!

Episoden med van Persie oppstår et drøyt minutt ut i klippet.

Mens Barcelona-spiss David Villa mener kortet var greit.

- Man må se kortet som et resultat av flere episoder, sier Villa til Viasat.

- Det er bare vissvass! sier Bratseth.

FULL JUBEL: David Villa og Andres Iniesta kaster seg over Lionel Messi etter hans 1-0-scoring. Foto: AP
FULL JUBEL: David Villa og Andres Iniesta kaster seg over Lionel Messi etter hans 1-0-scoring. Foto: AP

- Ikke sett bedre lag

Arsenal kom til Camp Nou med 2-1-ledelse fra hjemmekampen, og klarte seg med uavgjort for å gå videre. Men London-laget ble regelrett rundspilt i så godt som hele kampen og tapte til slutt 3-1. Det var ett mål for mye til å sikre ekstraomganger.

- Ferdighetsmessig tror jeg ikke vi har sett noe bedre lag enn Barcelona, sier Viasat-ekspert Rune Bratseth.

Etter at hjemmelaget hadde trykket og trykket på, kom endelig scoringen på overtid i førsteomgang. Messi ble chippet fri av Andres Iniesta og klarte på finurlig vis å vippe ballen over Almunia før han banket den i mål.

Ingenting tydet på at Arsenal skulle klare å score målet som ville sende dem videre, men de fikk god hjelp av vikarmidtstopper Sergio Busquets. På merkelig vis klarte han å heade ballen i eget mål etter en corner i det 53. minutt, og der og da var Arsenal i kvartfinalen.

SELVMÅL: På merkelig vis stanget Sergio Busquets ballen i eget mål til 1-1. Foto: AP
SELVMÅL: På merkelig vis stanget Sergio Busquets ballen i eget mål til 1-1. Foto: AP

Rasende van Persie

Så var det duket for kampens mest omdiskuterte situasjon. Før pause hadde Robin van Persie pådratt seg gult kort for å ha dyttet Dani Alves i ansiktet. Nå ble han vinket av for offside, fortsatte og skjøt utenfor. Det medførte et nytt gult kort og utvisning til nederlenderen.

Van Persie var rasende på banen og enda mer oppgitt etterpå.

- Hvordan kunne jeg høre fløyten mens 95.000 personer hoppet rundt meg?

Intervjueren opplyste van Persie om at det gikk ett sekund fra det ble blåst til han skjøt.

- Det gjør dette enda verre. Jeg kan forstå det dersom det går fire, fem, seks sekunder, men nå er dette bare en vits. Dommeren var dårlig hele kvelden, jeg forstår ikke hvorfor han var her. Det er en vits.

Etter utvisningen fortsatte hjemmelaget å male på og skapte flere store sjanser. Hadde det ikke vært for en meget god Johan Djourou i midtforsvaret, hadde Arsenal vært ille ute. Også innbytter Manuel Almunia, som kom inn i målet da Wojcicech Szczesny fikk en en fingerskade midtveis i førsteomgang, gjorde det godt.

SCORET: Xavi jubler etter sin 2-1-scoring. Foto: AFP
SCORET: Xavi jubler etter sin 2-1-scoring. Foto: AFP

Xavi-magi

Til slutt måtte også de gi tapt.

I det 69. minutt kombinerte Andres Iniesta, David Villa og til slutt Xavi. Barcelona-kapteinen fikk avslutte alene med keeper og scoret sikkert.

Minuttet senere var Xavi arkitekten og Pedro mannen som ble felt av Laurent Koscielny da Barcelona fikk straffe. Lionel Messi fintet ut Almunia og banket ballen i hjørnet til 3-1. Dermed er Messi oppe i 33 Barcelona-mål i europacupsammenheng, og er med det klubbens toppscorer.

Først i det 87. minutt klarte Arsenal å skape en skikkelig sjanse. Nicklas Bendtner ble spilt fri og det måtte et skikkelig returløp av Javier Mascherano til for å stoppe ham. Argentineren ble skadet i samme situasjon, men reddet trolig avansementet for hjemmelaget.

AVGJØRELSEN: Lionel Messi finter Manuel Almunia ut av stilling og setter inn 3-1. Foto: AFP
AVGJØRELSEN: Lionel Messi finter Manuel Almunia ut av stilling og setter inn 3-1. Foto: AFP

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball