Hovedinnhold

Nannskog: - Føles som om jeg er vaksinert mot å score

Stabæk brente store sjanser mot FC København

TAPTE I PARKEN: Stabæk klarte ikke sette sjansene sine mot FCK. Foto: Scanpix
TAPTE I PARKEN: Stabæk klarte ikke sette sjansene sine mot FCK. Foto: Scanpix
KØBENHAVN (VG Nett) (FC København-Stabæk 3-1) Stabæk rystet FC København gang på gang i Parken, men bare Palmi Palmason fikk ballen i mål.

Denne saken handler om:

Tips oss

VG Nett i Danmark

Eirik Borud følger Stabæks ferd mot Europa-suksess.

VG Live:Les fyldig referat her

- Jeg fikk en hard pasning og tenkte bare at her må jeg skyte hardt, sa Palmason etter kampen. Han var den eneste Stabæk-spilleren som fikk nettkjenning i kveld.

Daniel Nannskog var blant dem som brente flere store sjanser.

- I dag har vi både uflaks og vi er udyktige. Selv synes jeg det virker som om jeg har tatt vaksine mot å score, sier Daniel Nannskog til Visat 4 etter kampen.

Nannskog hadde blant annet en ball i tverrliggeren i kveld.

- Jeg forsøker å styre den i mål, men med den flyten jeg er inne i nå er det ikke rart den går i tverrliggeren i stedet, sier han.

- Greit utgangspunkt

Stabæk spilte godt i Idrettsparken i København - men fikk likevel tre mål i sekken og uttelling på kun én sjanse. Det ga en litt bitter ettersmak på det gode spillet bærumslaget tross alt viste i perioder.

- Men spillerne tar dette veldig voksent. Vi har en bra mulighet på hjemmebane nå, sa trener Jan Jönsson etter kampen.

- Dette er absolutt ingen umulighet. De skal i alle fall få jobbe, smilte Nannskog.

Tøff åpning

De danske favorittene gikk offensivt ut mot gjestene fra Norge, og fikk betalt allerede etter ti minutters spill - da Jesper Grønkjær rev seg løs på en corner og stusset ballen i mål.

Mens FCK-spillerne jublet som besatte, brukte sjeftrener Ståle Solbakken sekundene etter scoringen til å mane laget sitt om å fortsette angrepsspillet. Det klarte ikke hjemmelaget i like stor grad som i åpningen.

I stedet spilte Stabæk seg til flere kjempemuligheter, og etter 17 minutter burde Palmi Palmason scoret da han kom alene med keeper. Islendingen klarte imidlertid ikke å utnytte Fredrik Berglunds hælpasning - og ble stoppet av FCK-keeper Jesper Christiansen.

- Vi spilte fantastisk i de første 20 minuttene, men så begynner vi å overdrive og mister ballen i farlige posisjoner, sa Ståle Solbakken etter kampen.

Den bakre fireren hadde trøbbel med Stabæk i kveld.

- Det er en stor omveltning for forsvaret vårt å spille mot et lag som utnytter bakrommet på en sånn måte, sa han.

Les også:- En scoring vil bety enormt

Svak Knudsen

Kun fem minutter senere fikk også Daniel Nannskog en god mulighet, men i stedet for å runde keeper forsøkte han en chippe ballen i mål - uten hell.

Kort tid senere gikk det igjen et gisp gjennom Parken da Nannskog banket ballen i tverrliggeren - etter pasning fra Daigo Kobayashi. Svensken fikk ballen på kloss hold, men dessverre litt for høyt og traff dermed leggen da han skulle avslutte.

VGTV:Dansker om norsk fotball!

Da Stabæk ikke klarte å utnytte sine sjanser, svarte danskene på motsatt side av banen. Fem minutter før pause satte brasilianeren Cesar Santin ballen bak Jon Knudsen, etter at landslagsmålvakten regelrett bommet da han forsøkte å slå bort ballen.

2-0 til pause - et resultat som nok føltes svært urettferdig for Stabæk-spillerne.

VGTV:Se intervju med Fredrik Berglund

Straffemål

Det skulle ikke gå mer enn tolv minutter av andre omgang før gjestene skulle få sin oppreisning. Kobayashi fant Palmason på høyresiden, og mens alle ventet på et innlegg banket høyrekanten ballen i mål - i keeperhjørnet.

Baklengsmålet tente danskene, og kun fire minutter senere feide backen Zdenek Pospech ballen i tverrliggeren og over mål.

Med under 20 minutter igjen på kampuret, tok Stabæk-trener Jan Jönsson ut begge de to, raske spissene Fredrik Berglund og Daniel Nannskog, og erstattet dem med henholdsvis Espen Hoff og Johan Andersson. Kanskje med et ønske om å få litt bedre kontroll defensivt.

Men med drøye ti minutter igjen ble Cesar Santin felt inne i 16-meteren av Pontus Segerstrøm, og fra straffemerket var brasilianeren sikker.

3-1 til hjemmelaget i Parken - et ikke helt umulig utgangspunkt for Stabæk når danskene kommer på besøk til kunstgresset i Telenor Arena om én uke.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball