Hovedinnhold

Grønkjær: - Det er ikke avgjort

FCK-stjernen føler seg ikke sikker på CL-avansement

HAR TRO PÅ AVANSEMENT: Stabæk spilte godt mot FCK i Parken i kveld, men danskene tror likevel det er de som går videre i Champions League. Foto: Scanpix
HAR TRO PÅ AVANSEMENT: Stabæk spilte godt mot FCK i Parken i kveld, men danskene tror likevel det er de som går videre i Champions League. Foto: Scanpix
KØBENHAVN (VG Nett) (FC København - Stabæk 3-1) Jesper Grønkjær mener Stabæk er mer enn gode nok til å ryste FC København i returoppgjøret.

Denne saken handler om:

Tips oss

VG Nett i Danmark

Eirik Borud følger Stabæks ferd mot Europa-suksess.

For med 2-0 til pause så alt ut til å gå på skinner for danskene resultatmessig, men i andre omgang fikk Stabæk den etterlengtede scoringen. Dermed vil fjorårets seriemester i Norge gå videre i Champions League-kvalifiseringen med 2-0 på hjemmebane om én uke.

- Jeg føler meg ikke sikker på noe som helst, men vi har et godt utgangspunkt. Det må vi utnytte, sier Jesper Grønkjær til VG Nett.

Les også:Nannskog: - Kjennes som jeg er vaksinert mot å score

Den tidligere Chelsea-stjernen innrømmer at det var vel fortjent da Stabæk omsider scoret - etter å ha brent store sjanser og banket ballen i tverrliggeren.

- De spilte slik vi visste de ville gjøre. De har to gode spisser som holder på ballen, og har i tillegg to meget gode spillere sentralt på midtbanen. De imponerte meg, sier han.

VG Nett-leser:
Er sikker på at de vinner hjemme, men spørs om de vinner nok.
Diskutér her!

Farnerud: - Jeg kunne brukket beinet

For Stabæks to rivjern på midten, Henning Hauger og Pontus Farnerud, ødela nemlig gang på gang for danskene da de forsøkte å angripe. Kanskje var det frustrasjon som over det som gjorde at sistnevnte flere ganger ble taklet hardt - den siste så tøft at han måtte ta telling.

- Det er katastrofe at jeg ikke får frispark engang. Hadde jeg ikke hoppet opp, hadde han brukket beinet mitt tvers av, sier Farnerud om episoden som fant sted seks minutter før full tid.

VG LIVE:Se fyldig referat fra kampen her

Bare målene manglet

Svensken var skuffet over resultatet - og følte laget hadde fortjent et bedre utgangspunkt foran returopggjøret.

- Men jeg tror de har fått mer respekt for oss. Vi starter andreomgangen fantastisk bra og trykker dem tilbake. Synd vi ikke gjør flere mål, sier han.

Les også:En scoring vil bety enormt

Farnerud gjør det klart at han mener FC København er skrytt vel høyt opp i skyene, og kommer med følgende melding til sine danske motstandere:

- Lag for lag er vi ikke dårligere enn dem. Vi slår dem ut på hjemmebane.

VGTV:Dansker om norsk fotball!

Tror på avansement

FCK-sjef Ståle Solbakken var mer fornøyd med resultatet til pause (2-0) enn sluttresultatet. Etter kampen var han opptatt av at han, i tillegg til å ta laget videre, må få sine beste spillere i kampform etter skader.

- Dette laget feide all motstand av banen i fjor høst, men mange har vært skadet og er på vei tilbake. Derfor blir det en avveining om jeg skal ta ut spillere på 80 prosent for å få dem i gang, sier Solbakken.

- Jeg ser positivt på dette. Jeg tror vi går videre, sier han.

VGTV:Se intervju med Fredrik Berglund før kampen!

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball