Hovedinnhold

- God sjanse til å slå FCK

KJØPES NEPPE AV STABÆK: Fredrik Berglund. Foto: Scanpix
KJØPES NEPPE AV STABÆK: Fredrik Berglund. Foto: Scanpix
FORNEBU (VG Nett) (Stabæk-Tirana 4-0, 5-1 sammenlagt) Stabæk hadde ingen problemer med å slå albanske Tirana hjemme på Fornebu. Nå venter FC København i neste Champions League-hinder.

Denne saken handler om:

Les også: Slik var kamputviklingen

- Jeg håper de slår FCK. Det er lag jeg har tapt mye mot, sier Christian Keller til VG Nett.

Dansken spilte sin siste kamp for klubben før han drar til tyrkisk fotball, og mener sjansen er god for blåtrøyene.

- FCK er kanskje Skandinavias beste lag, men vi har vist at vi kan slå hvem som helst på hjemmebane.

Bortemål

Tomålsscorer Pontus Segerström er enig.

- Jeg mener vi har en god sjanse til å slå dem. Får vi et mål i Parken, har vi gode muligheter foran hjemmekampen, sier svensken.

Etter å "bare" ha klart 1-1 borte, kunne ikke Stabæk være helt sikre på avansement foran hjemmemøtet med Tirana. Men to tidlige scoringer av Pontus Segerström gjorde at resten av kampen ble en ren transportetappe.

VG Debatt:
"Flott å se på, hold denne formen inn mot FCK-kampen, så kan dette bli moro. Men i serien må dere gjerne snuble litt!"
Diskutér kampen her!

Kobayashi til Segerström

Svenske Segerström, som nettopp har kommet tilbake på eliteserienivå etter en skade han pådro seg for et år siden, kunne scoret allerede etter tre minutter, men keeper Blendi Nallbani reddet. I det 15 minutt klarte han imidlertid ikke å stoppe svensken, som satte ballen inn fra kloss hold etter et frispark fra Daigo Kobayashi.

Kobayashi var igjen servitør på 2-0, som kom bare tre minutter etter det første målet. Denne gangen fyrte japaneren løs fra 15 meter, men skuddet hadde retning til å gå utenfor mål. I stedet traff den hælen til Segerström og rullet i mål.

Stabæk dominerte fullstendig på eget kunstgress og fikk omgangens tredje scoring like før pause da Daniel Nannskog spilte ballen inn til spisskollega Fredrik Berglund, som satte den enkelt i mål. Kvarteret tidligere hadde Berglund fått en scoring tvilsomt anullert for offside.

- Vi har pratet om det å gå inn i Champions League i seks, sju uker nå, og har gradvis bygget på oss selvtillit og trygghet, sier trener Jan Jönsson, godt fornøyd med prestasjonene på Tirana.

Så rødt

For etter pause fortsatte Stabæks overkjøring og Pontus Farnerud var svært nære å øke til 4-0 da han kom alene med keeper og satte ballen utenfor, men gjorde det godt igjen med å banke ballen i krysset like etterpå - en herlig scoring.

Om Tirana var sjanseløse før det 74. minutt, så ble de det i alle fall da innbytter Laurent Mohellbi fikk direkte rødt kort etter et sammenstøt med Christian Keller.

Rørende avskjed

Stabæks danske spilte for øvrig sin siste kamp i klubben før han drar til tyrkiske Kasimpasa. Han ble tiljublet av hjemmefansen gjennom hele kampen og fikk ekstra stor applaus da han ble tatt av banen et kvarter før slutt.

- Dette har de beste tre årene i mitt liv, og det er litt bittert å ikke få spille Champions League, det var nok min siste sjanse til å gjøre det. Men jeg ønsker mine lagkamerater lykke til, sier Keller, som var rørt over hyllesten fra fansen.

Tilbake?

Så rørt at han faktisk vil vurdere et comeback i Stabæk.

- Jeg har egentlig planlagt å avslutte i Danmark, men etter denne avskjeden vet jeg ikke helt, sier han til VG Nett.

For de som blir igjen i Stabæk venter nå etter alt og dømme FC København i neste kvalikrunde til Champions League. Danskene slo FK Mogren fra Montenegro hele 6-0 hjemme, og det skal mye til om de roter bort dette i onsdagens borteoppgjør. Den første kampen vil bli spilt i Parken onsdag om en uke, med retturoppgjør på Telenor Arena uken etter.

Vinneren av dette dobbeltoppgjøret går til den siste playoff-runden før gruppespillet i Champions League. Taperen spiller siste playoff-runde til Europa League, tidligere kjent som UEFA-cupen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball