Hovedinnhold

- UEFA og FIFA håper Barcelona vinner

Arsenal-legende med nye konspirasjonsteorier

KRITISK: Ian Wright (høyre) mener at Michel Platini og Sepp Blatter ønsker at Barcelona vinner Champions League-finalen. Foto: EPA/Reuters
KRITISK: Ian Wright (høyre) mener at Michel Platini og Sepp Blatter ønsker at Barcelona vinner Champions League-finalen. Foto: EPA/Reuters
(VG Nett) Arsenal-legenden Ian Wright hevder fotballpampene i FIFA og UEFA i all hemmelighet håper på at Barcelona slår Manchester United i Champions League-finalen.

Derfor ønsker Wright inderlig å se kompisen Rio Ferdinand heve trofeet på Olympiastadion i Roma onsdag.

- Det vil ikke bare være en seier for Manchester United og engelsk fotball. Det vil også være en på tygga for Sepp Blatter, Michel Platini og alle de som ikke anerkjenner det yhyre store talentet i Manchester United og Premier League, og som er desperate etter Barcelona-seier, skriver Ian Wright i sin spalte hos The Sun.

VG LIVE:Følg Barcelona-Manchester United onsdag kl. 20.45

Han mener hele kontinentet og store deler av Storbritannia står bak Barcelona, fordi laget ifølge «fotballpuristene» spiller «finere fotball» enn United.

- FIFA-sjef Blatter og hans UEFA-motstykke Platini vil i hemmelighet håpe på at Pep Guardiola og spillerne hans vil triumfere på Olympiastadion, for å stoppe fremgangen til engelsk fotball, skriver Wright.

- Må ha fått solstikk

OPPGITT: Viasats fotballkommentator Roar Stokke mener Ian Wright forteller eventyr. Foto: Scanpix
OPPGITT: Viasats fotballkommentator Roar Stokke mener Ian Wright forteller eventyr. Foto: Scanpix

Slike konspirasjonsteorier irriterer fotballkommentator Roar Stokke.

- For meg høres det ut som et eventyr av Asbjørnsen og Moe. Hvis Ian Wright er nede her i Roma i 35 graders varme, så må han ha fått solstikk, sier Roar Stokke til VG Nett.

Han kommenterer onsdagens Champions League-finale for Viasat, og er allerede på plass i den italienske hovedstaden. Stokke mener Wright er like flink til å finne billige poenger som han var til å score mål.

- Og han scoret mange mål, sier Stokke på telefon fra Roma.

Viasat-kommentatoren mener slike uttalelser er så alvorlige at fotballen ikke fortjener det. Han synes heller ikke fotballpresidentene bør være offer for slike beskyldninger om favorisering.

- Å si at Platini og UEFA holder med et lag i en finale er i beste fall spekulativt. Det har ingen forankring i virkeligheten, tror Stokke.

- For dumt

Han føler seg sikker på at Platini & co har ett eneste ønske før onsdagens finale:

- At de to lagene i Europa som spiller den vakreste og mest effektive fotballen i Europa presterer på sitt optimale nivå, slik at vi får en flott finalekamp, sier Roar Stokke til VG Nett.

Det er ikke første gang det har blitt lansert konspirasjonsteorier i årets Champions League. Engelske aviser spekulerte også på om UEFA hadde beordret Tom Henning Øvrebø til å hjelpe Barcelona i semifinalen mot Chelsea.

- Det blir for dumt.

Stokke tror Ian Wright har en baktanke med å skrive det han gjør.

- Det er mulig han prøver å legge press på dommerne like før finalen. Det er det eneste jeg kan tenke meg, sier den norske kommentatoren.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball