Hovedinnhold

Ronaldo om «hvem er best-duellen» med Messi:

- Hvem bryr seg?

SUPERDUELL: Men Cristiano Ronaldo (bildet) vil ikke fokusere for mye på internduellen mot Lionel Messi. Her er Ronaldo på kveldens pressekonferanse i Roma. Foto: AP
SUPERDUELL: Men Cristiano Ronaldo (bildet) vil ikke fokusere for mye på internduellen mot Lionel Messi. Her er Ronaldo på kveldens pressekonferanse i Roma. Foto: AP
(VG Nett) Hvem er best: Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo? Sistnevnte kunne ikke brydd seg mindre.

Denne saken handler om:

Det hevdet iallfall Ronaldo da han møtte pressen i Roma tirsdag kveld. Portugiseren påstår hardnakket at han ikke ofrer superduellen mot Messi spesielt mange tanker.

- Hvem bryr seg egentlig om det? Alt jeg er interessert i, er å vinne Champions League. Jeg har stor respekt for Barcelona. Og Messi er også spesiell, sier Ronaldo.

Han scoret 42 mål for Manchester United i fjor, og ble kåret til verdens beste spiller av FIFA. I år har Messi fortsatt å trykke for Barcelona - og scoret flere mål enn Ronaldo.

Og dermed fortsetter debatten: Hvem av de to magikerne er den beste fotballspilleren?

- Det blir som å velge mellom Miss World og Miss Universe. Det er vanskelig å sammenlikne dem siden de spiller i hver sin liga. Ronaldo har litt andre oppgaver i en liga der det kreves mer intensitet bakover på banen også. Men jeg synes maksnivået til Messi er høyere enn maksnivået til Ronaldo, sier tidligere Sevilla-proff Frode Olsen til VG Nett.

BLOGG:Aslân om United-spillernes ukjente sider

MAGIKER: Lionel Messi er også på plass i Roma før Champions League-finalen onsdag kveld. Foto: AP
MAGIKER: Lionel Messi er også på plass i Roma før Champions League-finalen onsdag kveld. Foto: AP

Ferguson-skryt til begge

På kveldens pressekonferanse slet også sir Alex Ferguson med å rangere en av angrepsstjernene foran den andre.

- Begge har motet og ferdighetene som skal til for å utfordre forsvarsspillerne hele tiden. Uansett hvor mange ganger de takles, så reiser de seg og vil ha ballen med en gang. Det slikt mot vi vil se hos fotballspillere. Og begge har det, sier Ferguson.

VG Nett-leser:- Messi har stått frem i viktige kamper før. Men han har aldri scoret mot engelsk motstand selv om han har hatt gode kamper mot dem.Diskuter her.

Manchester United-sjefen understreker samtidig at de er to ulike spillere - med ulike kvaliteter.

- Begge har enorme kvaliteter. Til syvende og sist er det umulig å peke ut hvem som er best, sier Ferguson.

Arsenal-legende:UEFA og FIFA håper på Barcelona
Les også:Iniesta frykter Rooney

Ronaldo hevder på sin side at fokuset på superduellen mot Messi ikke påvirker ham før finalen i morgen.

- Jeg er ett hundre prosent fokusert på kampen. Jeg skal forsøke å scoret et mål og å vinne kampen. Det er det, sier han i kveld.

Anderson:- Kler meg naken om jeg scorer

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball