Hovedinnhold

Helstads nye klubb: 4. divisjonslag

OVER TIL GRASROT: Tidligere landslagsspiller Thorstein Helstad, her etter Lillestrøms 2-0-seier over Molde i juli i fjor, trapper ned med spill for Oslo-klubben Hammersborg i 4. divisjon. Foto: NTB Scanpix
OVER TIL GRASROT: Tidligere landslagsspiller Thorstein Helstad, her etter Lillestrøms 2-0-seier over Molde i juli i fjor, trapper ned med spill for Oslo-klubben Hammersborg i 4. divisjon. Foto: NTB Scanpix
Han er norsk toppfotballs sjette mestscorende gjennom tidene og ville egentlig fortsette på øverste nivå. Men nå skal Thorstein Helstad (36) spille for Oslo-klubben Hammersborg - i 4. divisjon.

Denne saken handler om:

4. divisjon avdeling 2 Oslo

Disse lagene skal Hammersborg møte i årets serie: Heming, KFUM 2, Fagerborg, Rilindja, Oppegård, Vollen, Holmlia, Høybråten/Stovner, Manglerud Star, Heggedal og Årvoll.

Det bekrefter angrepsprofilen selv overfor VG.

- De lurte på om jeg hadde lyst til å være med dem å trene i vinter, for å trene med et lag. Ettersom det ikke ble noe eliteserie, er det spennende å være med Hammersborg denne sesongen, sier Thorstein Helstad.

- Betyr dette at du er ferdig med toppfotball?

- Nå er overgangsvinduet stengt, så da skal det nok mye til at det blir noe mer, innrømmer Helstad, som fyller 37 senere denne måneden.

- Fikk tilbud

Det ble ikke noe forlengelse med Lillestrøm etter fjorårssesongen, dit han kom sommeren 2012. I vinter prøvespilte han også for Stabæk, men trener Bob Bradley droppet å signere spissen, som tre ganger har stått igjen som toppscorer i Tippeligaen.

Ifølge Helstad selv har han også hatt andre muligheter, både i Tippeligaen og 1. divisjon, men tobarnsfaren ville ikke flytte eller pendle fra Oslo.

Der bor han med samboeren og parets sønn. Derfor blir det Hammersborg i 4. divisjon avdeling 2 i Oslo fotballkrets i stedet. Under to år etter at han spilte i Monaco (da på fransk nivå to), der han tjente rundt åtte millioner kroner i året.

- Det blir litt overgang. Det har gått kjapt fra Monaco, der jeg levde et fint liv, til det at jeg ikke skal spille fotball. Men det er et valg, tatt med samboeren, at vi skulle bosette oss i Oslo. Om jeg ikke fikk en ny toppklubb i Oslo-området, var det å begynne i en vanlig jobb. Jeg er ikke 23 lenger og visste tiden uansett nærmet seg. Jeg har vært ganske forberedt på det, forteller Helstad, som sier han er i «flere prosesser» angående jobb, men antar også det vil være fotballrelatert, i en eller annen form.

Betaling: Spilletid

Det er Helstads venn, forlover (Helstad gifter seg i sommer) og tremenning Nikolai Kaatorp Mathisen har stått for «scoopet», som sikrer Hammersborg det som må være en av årets signeringer i 4. divisjon avdeling 2 i Oslo.

FRA DETTE TIL 4. DIV PÅ TO ÅR: I 2012, før han signerte for Lillestrøm, spilte Thorstein Helstad i Monaco. Her fra et VG-intervju i 2011. Foto: Kristian Helgesen
FRA DETTE TIL 4. DIV PÅ TO ÅR: I 2012, før han signerte for Lillestrøm, spilte Thorstein Helstad i Monaco. Her fra et VG-intervju i 2011. Foto: Kristian Helgesen

- Vi har alltid snakket om at vi skal spille og avslutte sammen. Han har trent med oss i vinter, så grunnen til at han spiller for oss er egentlig ikke noen annen enn at vi er gode venner, sier Mathisen til VG.

Han har for øvrig også «signert» tidligere skøyteverdensmester Even Wetten (1000 meter i 2005) til den Hamar-influerte Oslo-klubben.

Mathisen forsikrer med et smil at det eneste Hammersborg FK kan tilby Helstad var spilletid etter eget ønske. Eks-proffen må betale kontigenten selv...

- Vi er fornøyde med å være overgangsvinnere og håper Thorstein vil vise seg verdig til å få fast plass, melder Hammersborg-treneren.

Sjette mestscorende i Norge

Dermed ser det ut til at Thorstein Helstad ender på 116 toppseriemål i Norge - for HamKam, Brann, Rosenborg og Lillestrøm. Det er delt sjetteplass med sin tidligere spissmakker i Brann, Bengt Sæternes.

Fire scoringer foran på listen ligger Odds Frode Johnsen. Men 40-åringen scorer fortsatt i Tippeligaen - senest i seriepremieren mot Sandnes Ulf.

- Jeg må si meg fornøyd med 116 mål. Den største opplevelsen var nok happeningen i Bergen, med seriegull for første gang på 44 år og masse følelsesladede bergensere. Det var egentlig en bra sesong gjennom hele året og ikke noe man glemmer, sier Helstad om 2007-sesongen, der han ble seriemester med Brann og Tippeliga-toppscorer med 22 mål.

Helstad ble også seriemester med Rosenborg i 2004 og 2006.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball